Kidnappad tolvåring fritogs av insatsstyrka

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 26 mar 2020 2020-03-26
E-post 308

MALMÖ På söndagen slog polisens insatsstyrka till mot en adress i Malmö, där en tolvårig flicka befriades från två misstänkta kidnappare som greps på plats. Enligt obekräftad uppgift ska kidnapparna ha krävt en lösensumma på 200 000 kronor under hot om att döda flickan.

En tolvårig flicka anmäldes saknad av anhöriga i Stockholmsområdet under helgen. Kidnapparna ska ha krävt 200 000 kronor och hotat med att döda flickan, enligt uppgift till Aftonbladet. 

Läs även: Kidnappad kvinna hittad blodig och bunden vid E4

Polisen inledde en utredning om människorov, och spåren ledde till Malmö där en adress kunder ringas in genom telefonpejling.

På söndag kväll befriades flickan av polisens insatsstyrka. En man i 20-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern greps på platsen, skriver SVT Nyheter Skåne.

– De är anhållna misstänkta för människorov, på sannolika skäl, säger kammaråklagare Vida Paridad, som inte vill uppge vilken relation de gripna personerna har till flickan.

– Det har jag valt att inte uttala mig om just nu. Det är svårt för mig att att uttala mig i det här läget, allt är väldigt nytt och det är mycket som händer i början och därför har jag valt att inte säga så mycket just nu, säger hon till SVT Nyheter.

Kammaråklagare Paridad vill i nuläget inte kommentera Aftonbladets uppgift att kidnapparna krävt en lösensumma.

Läs även: Greve överfölls i slott – misshandlades och kidnappades av rånare

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Läs även: Student kidnappades av gäng – hölls fången i nio timmar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag