Kinberg Batra håller fast vid DÖ: ”SD har en orealistisk syn på invandringen”

Anna Kinberg Batra har en listig plan – att hålla fast vid DÖ. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Fredag 18 sep 2015 2015-09-18
E-post 1468

STOCKHOLM I en intervju med Dagens Industri förkastar Anna Kinberg Batra alla former av samarbete med Sverigedemokraterna och vill fortsatt hålla fast vid Decemberöverenskommelsen. – De har en orealistisk syn på invandringen som skulle försvaga Sverige, säger hon till Dagens Industri.

Tidningen Dagens Industri har tidigare kunnat avslöja att företrädare för näringslivet druckit öl ihop med en riksdagsledamot i Sverigedemokraterna, något som har kritiserats hårt av LO och Aftonbladets ledarsidor. Nu går tidningen vidare i dramat och publicerar en intervju med Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra om hur hon förhåller sig till Sverigedemokraterna.

Budskapet från Kinberg Batra är tydligt. Såväl den fackliga organisationen LO som Aftonbladets ledarsidor kan kallt räkna med att Kinberg Batra inte gör dem besvikna. Dagens Industri rapporterar att hon inte tänker överge Decemberöverenskommelsen, ej heller kan hon tänka sig att skapa en regering med Sverigedemokraterna.

– De har en orealistisk syn på invandringen som skulle försvaga Sverige, säger hon till Dagens Industri.

Batra förklarar för tidningen att hon istället siktar på att hennes eget block ska kunna bli störst av egen kraft. I flera opinionsmätningar den senaste tiden har Sverigedemokraterna gått om både Moderaterna och Socialdemokraterna, vilket betyder att de är största parti.

Men Kinberg Batra har ett ess i bakfickan för att mota SD:s framgångar, hon tänker fortsatt stå upp för öppenhet.

– Det är viktigt att vi står upp för att Sverige ska vara ett öppet samhälle som håller ihop, säger hon till Dagens Industri.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag