Kjell Bergqvist – från rasist till feminist

Kjell Bergqvist lyckades med konststycket att bara sådär bli både feminist och antirasist. Det går nog över. Foto: Faksimil / Youtube
  • Måndag 4 aug 2014 2014-08-04
E-post 0

KÄNDISAR I en youtubevideo gör den kände skådespelaren Kjell Bergqvist reklam för Feministiskt Initiativ. – Tänk fel om du vill, men tänk själv, säger Bergqvist och uppmanar tittaren att inte rösta på Sverigedemokraterna.

Det drar ihop sig till valet och skådespelaren Kjell Bergqvist har en allvarsam uppmaning till det svenska folket. I en video, där han promotar Feministiskt Initativ, vänder han sig till dem som tänker rösta på Sverigedemokraterna.

– Jag skulle önska att alla ni som över huvud taget funderar att rösta på Sverigedemokraterna, eller något ännu värre kanske, att ni tog en liten stund framför spegeln och betraktar er själva. Tittar er själva i ögonen och frågar er; Vem är jag egentligen? Vad står jag för här i livet? Vad har jag för värderingar?, säger Kjell och tittar med allvarsam blick in i kameran.

Kändis när det kommer till värderingar

Kjell Bergqvist har tidigare gjort sig känd i frågor om värderingar, rasism och sin syn på till exempel homosexuella. I en annan youtubevideo ser vi Bergqvist i en debatt med journalisten Tom Hjelte i tv-programmet ”Diskutabelt” där Robert Aschberg är programledare. I ett samtal om homosexuella hade Kjell Bergqvist en raljant ton, vilket var startskottet för en hätsk diskussion.

– Om man har bra skor kan man gå långt, säger Hjelte som ursprungligen är född i Korea.

Det var spänd stämning i studion och Bergvist replikerade snabbt till Hjelte.

– Ja, du har ju gått från Kina så du kan väl gå en bit till, säger Bergqvist och Hjelte blir upprörd.

– Du är rasist och du hatar bögar, säger Hjelte upprört till Bergqvist.

– Du gör ju inte reklam för utlänningar, svarar då Bergqvist tillbaka och fortsätter attacken mot Tom Hjelte.

– Du är en importerad kinesisk skvallerkärring.

Klippet är en klassiker på youtube och har i skrivande stund nästan 450 000 visningar.

”En röst från hjärtat”

Nu låter det däremot annorlunda från Kjell Bergqvist. I videon med titeln ”En röst från hjärtat” vill han tala allvar med dig som ska rösta i valet. Frågan är i vilket av klippen han talar från hjärtat, den från diskutabelt där han går till attack mot Hjelte, eller i den regisserade reklamvideon för Feministiskt Initativ?

– Tänk fel om du vill, men tänk själv, uppmanar Kjell Bergvist.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag