Knarkliga med industriell produktion av cannabis sprängd i Göteborg

Foto: Polisen
  • Lördag 7 Nov 2015 2015-11-07
E-post 39

GÖTEBORG Polisen har lyckats spränga en stor knarkliga som odlat Cannabis i en industriell skala i totalt sju olika hus i Sverige, men även i ett hus i Danmark. – Det viktiga är att vi kan visa att det rört sig om industriell odling, av många hundra kilo, säger kammaråklagare Håkan Larsson till Göteborgsposten.

Polisen har lyckats spränga en stor knarkliga som odlat Cannabis i en industriell skala i totalt sju olika hus i Sverige, samt i ett hus i Danmark. På polisens bilder från lokalerna där odlingarna ägt rum syns cannabisplantor i långa rader under lampor speciellt avsedda för den här typen av odling.

Mycket pekar på att verksamheten skett i en industriell skala och kammaråklagare Håkan Larsson uppskattar att avkastningen uppgått till ungefär 30 kilo torkad cannabis per skörd. Tidningen Göteborgsposten skriver att Larsson uppskattar det till 3 odlingscykler per år, vilket är en försiktig gissning.

Blomningstiden för cannabis ligger normalt på 10-11 veckor varför en seriös odlare normalt hinner med fem odlingscykler på ett år.

– Vi kommer inte att fokusera så mycket på antalet kilo. Det viktiga är att vi kan visa att det rört sig om industriell odling, av många hundra kilo, säger kammaråklagare Håkan Larsson till Göteborgsposten.

Kopplingar till kriminella gäng

Håkan Larsson berättar även för Göteborgsposten att den producerade cannabisen gått direkt till kriminella gäng i Göteborg och tidningen berättar att försäljningen av cannabis har kopplingar till skjutningar som ägt rum i staden. En central person i utredningen är en 41-årig man bosatt i stadsdelen Hammarkullen i Göteborg som polisen spanat på genom att fota, filma och avlyssna.

– Cannabisen har gått till i princip samtliga gäng, säger Håkan Larsson till GP.

Totalt beräknas det kommande åtalet beröra elva medlemmar i knarkligan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag