Knivbråk mellan ”två olika konstellationer” i Uddevalla

Foto: Google Maps
  • Onsdag 3 feb 2021 2021-02-03
E-post

UDDEVALLA På tisdagskvällen skedde två knivattacker med sju minuters mellanrum i Uddevalla. Polisen tror att det handlar om ”två olika konstellationer” som har hamnat i knivbråk med varandra. Hittills har en man gripits.

Klockan 21.59 påträffades en knivskuren man vid Södra Hamnen i Uddevalla. Han var svårt skadad och fördes till sjukhus med ambulans. Händelsen rubriceras som försök till mord.

22.06 fick polisen larm om ytterligare en knivattack på närbelägna bussterminalen Kampenhof.

– Vår arbetsteori är att det är samma personer som då har tagit sig upp till Kampenhof och fortsatt bråka där uppe, alltså att det här är två olika konstellationer som slåss och bråkar med varandra, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

På Kampenhof blev en person knivskuren och förd till sjukhus. En annan person fick ett hugg som dock inte gick genom kläderna. Den händelsen rubriceras som grov misshandel.

Polisen har gripit en man som är misstänkt för mordförsök.

– Sedan håller vi på att utröna om de här målsägarna också är misstänkta, om de också är gärningsmän, säger Fuxborg.

Polisen har haft en stor insats i Uddevalla under natten och gått upp i en så kallad särskild händelse. På onsdagsmorgonen var insatsen fortfarande pågående.

– Vi håller på fortfarande och söker efter ytterligare gärningsmän, säger Fuxborg.

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Till skillnad från många traditionella medier och numera även en rad alternativa medier tar Nyheter Idag inte emot presstöd. Det betyder att vi finansieras av de som läser oss och ser ett värde i det vi gör.

Om du vill hjälpa oss att fortsätta, bli PLUS-medlem och få samtidigt tillgång till all vår journalistik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag