Knivhögg ex-flickvän 18 gånger – övermannades av vittnen

Bild; Met Police
  • Lördag 18 mar 2023 2023-03-18
E-post

Han lovade sin ex-flickvän att betala tillbaka pengar han var skyldig henne. Men när de träffades började han istället knivhugga henne tills han stoppades av ingripande vittnen. Nu döms Robin Ibrahim, 28, av en brittisk domstol till 25 års fängelse för mordförsök.

Robin Ibrahim, 28, döms av en brittisk domstol till 25 års fängelse för mordförsök efter att ha knivhuggit sin före detta flickvän 18 gånger innan han övermannades av vittnen.

Ibrahim ska ha lurat sitt offer att gå med på att träffa honom genom att lova att ge tillbaka en större summa pengar som han var skyldig henne, rapporterar Metro UK.

Den 28 juni 2021 träffades de utanför en bank på Hornchurch High Street i östra London. Banken var emellertid stängd, och Ibrahim följde med ex-flickvännen till hennes bil, som stod på en parkeringsplats i närheten.

Vid bilen tog Ibrahim fram en kniv och började hugga kvinnan. Han hann knivhugga henne 18 gånger innan han stoppades av ingripande vittnen.

Ibrahim greps av polis som misstänkt för mordförsök och vapeninnehav. Hans offer togs till sjukhus med livshotande skador, men hennes liv kunder räddas, och hon har fått lämna sjukhuset.

– Jag skulle vilja hylla medlemmar från allmänheten för det mod de visade när de kom till offrets hjälp den dagen, och förhindrade att hon drabbades av ytterligare skador eller värre, säger detektiv-konstapel Ollie Jones.

Läs även: Här håller hjältarna fast den misstänkte knivmannen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag