Knivhögg man i magen vid rånförsök i söndags – har redan släppts på fri fot

Det var här, vid ingången till Gamla stans tunnelbanestation i centrala Stockholm, som en man knivhöggs i magen natten till söndagen. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 4 Nov 2015 2015-11-04
E-post 1544

STOCKHOLM Två unga män som natten till i söndags greps misstänkta för ett rånförsök i Gamla stan har släppts på fri fot. Vid rånförsöket knivskar de sitt offer i magen. – Det är mordförsök, sade Albin Näverberg på Stockholmspolisen om knivskärningen.

De unga männen, som båda säger sig vara 17 år gamla, greps tillsammans med sin kamrat som även han till en början misstänktes för brott. På Stockholmspolisen såg man allvarligt på händelsen och rubricerade den som mordförsök.

– Det är mordförsök, enbart den omständighet att man sticker en kniv i magen på någon är tillräckligt, sade Stockholmspolisens presstalesman Albin Näverberg till Nyheter Idag i söndags.

Ärendet överlämnades till City åklagarkammare i Stockholm, men under onsdagen får Nyheter Idag veta att målet återlämnats till Stockholmspolisen. Båda männen har dessutom försatts på fri fot.

– Det är två stycken misstänkta, men ingen frihetsberövad, och åklagaren har ändrat brottsrubriceringen till misshandel och grov stöld, säger Lars Byström på Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Ingen av de båda misstänkta männen är svensk medborgare och båda saknar känd bostadsort i Sverige. Migrationsverket uppger för Nyheter Idag att den ene av dem ansökte om uppehållstillstånd i februari i år medan den andre av dem är okänd för myndigheten.

Läs också:
Man knivskars i magen vid rånförsök i Gamla Stan – Polisen: “Det är aldrig bra att få en kniv i magen”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag