Knivhuggen man i Nordstan avliden – 45-årig kriminell häktad för mord

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 11 okt 2018 2018-10-11
E-post 185

Den 20-årige man som knivhöggs utanför köpcentret Nordstan i Göteborg har avlidit av sina skador. En 45-årig man med ett digert brottsregister har häktats, misstänkt för mord. 

Den mordmisstänkte mannen gick in i en Clas Ohlsson-butik efter knivdådet.

– Där inne fäktade han med kniv och sprang sedan ut från butiken och blev gripen vid en av Nordstans entréer, berättar Peter Kron, kriminalkommissarie som utreder fallet, till Expressen.

Mannen, som är svensk medborgare med ett svenskklingande namn, har ett omfattande brottsregister och fälldes senast 2017 för misshandel. Han har i polisförhör bland annat sagt att han hellre sitter inlåst än lever i frihet, då han är ”impulsiv” och ”har haft ett jävla liv”.

Frivården bedömde att mannen hade problem med både aggressioner och missbruk, och bedömde risken för återfall i brottslighet som hög. Ändå blev mannen villkorligt frigiven under sommaren.

Mannen är häktad på sannolika skäl, den högre misstankegraden, för mord samt ett fall av grovt olaga hot och ett fall av olaga hot av normalgraden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag