Knivrånades i hemmet på sin Audi RS6 – Andra Audi-rånet på samma dag

En blå Audi RS6. Foto: CC Alexandre Prévot
  • Torsdag 15 dec 2016 2016-12-15
E-post

STOCKHOLM För andra gången på samma dag knivrånades en person på sin Audi. Den här gången inträffade rånet i Åkersberga i norra Stockholm. En blå Audi av modell RS6 stals och registreringsnumret slutar på 374 enligt polisens hemsida.

Ännu en Audi har tillgripits genom knivrån. Klockan 19.07 fick polisen larm om att två personer, under knivhot, rånat en bilägare i anslutning till en bostad. Gärningsmännen lämnade platsen i den stulna bilen, en blå Audi RS6. Polisen berättar på sin hemsida att registreringsnumret slutar med siffrorna 374.

Nyheter Idag har talat med Stockholmspolisens vakthavande befäl Nicklas Mattsson som tittar i händelserapporten.

– Någon verkar ha blivit rånad i sin bostad. De ska ha blivit hotade med kniv i bostaden. Men hur det har gått till, det ser jag inte här, säger han.

Tidigare under torsdagen berättade Nyheter Idag att ytterligare en Audi blev stulen i samband med ett knivrån. Den händelsen inträffade i Årsta i södra Stockholm. Mattsson kan inte svara på om händelserna har någon koppling till varandra, det är något som en utredning eventuellt får visa, förklarar han. Och han är försiktig med att spekulera i varför just Audi-bilar är hett eftertraktade bland rånare.

– Det är snabba bilar. RS6 är en snabb bil om man vill göra annat.

De kanske ska användas till ett annat rån?

– Kanske. Om inte annat är det en väldigt dyr bil. Det är väl beroende på gärningsmannens syfte, det kan man spekulera hur mycket som helst i. Men det är dyra bilar som är värda mycket pengar, säger Mattsson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag