Knuffade fiskare i iskallt vatten – filmade och skrattade när han kämpade för sitt liv

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 25 Nov 2022 2022-11-25
E-post 469

De fem män som misstänks för att ha knuffat en 51-årig man i de iskalla vattnet vid Sydkajen i Malmö ska ha filmat mannen och skrattat medan han kämpade för sitt liv, rapporterar Sydsvenskan.

Den 51-årige lastbilschauffören hade parkerat sitt fordon på en uppställningsplats vid Sydkajen i Malmö på tisdagkvällen och prövade fiskelyckan. Då kom fem unga män och knuffade honom i vattnet.

Medan han kämpade för sitt liv stod de unga männen vid kajen och filmade honom medan de skrattade, enligt uppgift till Sydsvenskan.

Polisen larmades till platsen av vittnen som hört mannens rop på hjälp. Då hade de misstänkta gärningsmännen lämnat platsen i bil, men kunde gripas av polis vid Frihamnsviadukten som misstänkta för försök till grov misshandel.

De misstänkta är födda mellan 1999 och 2002, och fyra av de fem männen är ostraffade sedan tidigare.

51-åring ska vara oförstående till varför han blev angripen av de för honom okända männen.

– I nuläget verkar det inte finnas någon relation dem emellan, säger kammaråklagare Sandra Helgadottir till Sydsvenskan.

Läs även: Ungdomsgäng knuffade man i vattnet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag