Kommun köpte gård för 5,6 miljoner – blir bostad åt migranter

Foto: Google Maps/Nyheter Idag
  • Lördag 9 feb 2019 2019-02-09
E-post 2160

LOMMA I våras förvärvade Lomma kommun i Skåne en gård för 5,6 miljoner kronor. Nu meddelar kommunen att en nyanländ barnfamilj kommer att flytta in i villan och bo där under en begränsad tid.

Enligt kommunen köpte man gården i tätorten Bjärred för den händelse att en närliggande skola skulle byggas ut. Men härnäst kommer villan, efter en mindre ombyggnation, istället bli hem åt en nyanländ barnfamilj med uppehållstillstånd. Familjen kommer att kunna flytta in i slutet av februari, och det är oklart hur länge de får stanna.

Lomma kommun har tidigare uppmärksammats för köpet av ett gårdshotell för 16,5 miljoner kronor, som även det skulle användes som boende för nyanlända. Eftersom kommunen har haft problem att skaka fram bostäder åt nyanlända ansågs detta köp vara ett sätt att ”pressa kostnaderna”. Enbart Sverigedemokraterna opponerade sig mot köpet.

Läs även: Kommun köper hotell till nyanlända – bara ett parti emot

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag