Kommunala ordningsvakter ska patrullera i Husby och Rinkeby

Foto: Caesar/CC BY-SA 2.5
  • Onsdag 4 sep 2019 2019-09-04
E-post 459

STOCKHOLM Kommunala ordningsvakter kommer från och med 9 september börja patrullera Husby och Rinkeby. Detta efter att Stockholms stad fått godkänt att göra LOV3-områden av Husby och Rinkeby, vilket välkomnas av stadsdelsnämndens ordförande Benjamin Dousa (M).

Nu kommer kommunalt anställda ordningsvakter börja arbeta i de oroliga Stockholms-förorterna Rinkeby och Husby, rapporterar Mitt i.

Detta efter att Stockholms stads ansökan om att göra så kallade LOV3-områden av Rinkeby och Husby har beviljats, vilket innebär att kommunala ordningsvakter får patrullera och göra ingripanden på området.

Läs även: Polisen tystlåten om nattens våldsamma attack mot Rinkeby polisstation

Rinkeby-Tensta stadsdelsnämnds ordförande Benjamin Dousa (M) är positiv till beskedet.

– Det här är ett viktigt vallöfte som vi nu äntligen kan leverera. Det här är en viktig del av att skapa trygghet i Järva. Sedan behövs fler poliser, fler kameror och socialtjänsten måste fortsätta jobbar förebyggande, säger Dousa till Mitt i.

LOV3-tillståndet börjar gälla i Husby och Rinkeby den 9 september och de kommunala ordningsvakterna ska samarbeta med lokalpolisen.

– Det här är särskilt utsatta områden där det finns en tung kriminalitet. Det gör det svårare att sätta in ordningsvakter och det är just därför som lokalpolisen tycker att det är så viktigt att jobba tätt med dem här, säger Dousa.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag