Konvertera till islam eller dö – Säpo utreder islamistiska hotlappar i Märsta

  • Lördag 12 Dec 2015 2015-12-12
E-post 2009

INRIKES Säkerhetspolisen utreder islamistiska hotfulla lappar som under veckan delats ut i Märsta, nordväst om Stockholm. – Vi tar det här på största allvar, säger lokalpolischefen Emil Andersson.

Konvertera till islam, betala skyddsskatt* eller bli halshuggen. Det är de tre alternativ som invånarna i Märsta har enligt en lapp med Islamiska statens logga på som under veckan delats ut i Stockholmsförorten.

Polisen har fått in anmälningar från två personer som fått den hotfulla lappen i sin brevlåda, men enligt SVT är det fler än så som fått hem den.

– Vi tar det här på största allvar innan vi vet vad det handlar om. Vi har kopplat in Säpo i detta för att göra en bedömning, säger Emil Andersson som är lokalpolischef i Sigtuna, som Märsta tillhör.

Nybyggt bostadsområde

Lapparna med uppmaningen om att underkasta sig islam delades i torsdags ut i Steningehöjden, ett nybyggt svenskdominerat bostadsområde utanför Märsta. En stor del av bebyggelsen i bostadsområdet består av villor och radhus.

Kommunen uppmanar nu alla som får hemma liknande lappar att anmäla det till polisen.

* Fakta skyddsskatt
Skyddsskatten, jizya, är en speciell skatt som icke-muslimska personer enligt muslimsk tradition måste betala om de bor i områden som kontrolleras av muslimer.

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag