Körde omkring i utlandsreggad bil – prejade polis

Poliser som arbetar. Bilden är taget vid ett annat tillfälle. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Torsdag 18 feb 2021 2021-02-18
E-post 67

HALMSTAD Under natten till torsdagen blev en polisbil nästan prejad av vägen under en jakt på två misstänkta inbrottstjuvar i Halmstad.

Vid fyratiden på natten blev polisen uppringd av en man som haft inbrott i sin verkstad under gårdagsnatten. Tjuvarna hade stulit bilbatterier och troligtvis tillbringade mannen natten i verkstaden för att hålla vakt. När han ringde polisen hade han sett en liten röd bil köra omkring i området med polska registreringsskyltar.

Mannen ledde polisen till att ta upp jakten på bilen.

– När vi försöker stanna den här röda mindre bilen så prejar han tillbaka polisbilen så att vi håller på att köra i diket. Det är väldigt snömoddigt och dåligt väglag vilket gör att kollegorna väljer att hålla sig på lite avstånd, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Polisen tappade kontakten med bilen, men några minuter senare hittade man den övergiven vid sidan av vägen.

– Snön har ju faktiskt lite fördelar med sig att vi med lätthet kan följa de här spåren i snön en bit, och vi kan gripa de här två killarna i en trädgård inte alltför långt ifrån den här bilen. Trägen vinner, säger Fuxborg.

De gripna männen är nu misstänkta för försök till våld mot tjänsteman och ett flertal trafikbrott. Det ska även utredas om de hade något med inbrottet i verkstaden att göra. Det visade sig att bilen de använde var känd av polisen och har använt olika utländska skyltar från olika länder. De misstänkta beskrivs dock som ”svenska killar”.

Polisen tror att de ägnar sig åt inbrott.

– Något jäkelskap är de ute och pysslar med i alla fall. Men i vilken omfattning vet vi inte än.

Läs även: Kamelryttaren inför rätta för motorsågshot: ”Ville att det skulle bullra lite grann”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag