Kraftig explosion i Uppsala: ”Smällen kändes flera kvarter bort”

  • Onsdag 11 apr 2018 2018-04-11
E-post 185

UPPSALA En kraftig explosion har ägt rum vid Kvarntorget i Uppsala. En butik har skadats kraftig och boende i området uppger att explosionen kunde kännas flera kvarter bort.

Klockan 23.30 hördes en kraftig smäll vid Kvarntorget i Uppsala. En butik mottog omfattande skador och ett stort pådrag av poliser, brandbilar och ambulanser befann sig på plats.

Det framstår som att det var vid soprummet vid en matbutik som den kraftiga explosionen ägde rum. Tidigare vid platsen brann soprummet enligt flera bilder och videos som laddats upp på sociala medier.

När Nyheter Idag anlände på platsen klockan 00.00 hade branden lagt sig och flera boende i området samlats för att se vad som hänt. Flera uppger att de kunde känna smällen flera kvarter bort och kom till platsen för att undersöka vad som har hänt.

Nyheter Idag har talat med Jack och Charlie som bor i närheten.

– Vi låg hemma i sängen så hörde vi en jättehög smäll liksom så det skakade i fönsterna. Så såg vi att det brann på Twitter så vi begav oss hit och då var en massa polisbilar och brandbilar på plats, berättar Jack som bor i området till Nyheter Idag.

– Det känns jävligt otryggt, det har hänt en hel del skit här på Kvarngärdet och jag har bott här hela mitt liv och vant mig vid det här laget. Men att det fortsätter att hända nya sjuka grejer det är lite otryggt ändå.

På polisens hemsida bekräftar polisen att en explosion har ägt rum vid Kvarntorget men att det är osäkert vid det laget om någon skadats.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag