Kreditkort som en motkraft

  • Fredag 10 feb 2023 2023-02-10
E-post 0

Behovet för kortsiktiga lån har under de senaste åren ökat markant. Inflationen vi befinner oss i har inte bara fört med sig ökade bolåneräntor men också stigande elpriser. Just kreditkort har utmärkt sig som en ekonomisk lösning där du har möjlighet till räntefria lån och även finansiering av din kreditfaktura. 

Men i en ständigt växande marknad kan det vara en utmaning att sålla fram ett kreditkort som är skräddarsytt efter just dina behov. Att kunna väga fördelar mot nackdelar och också få ett hum om vilka villkor som verkligen är konkurrenskraftiga är ingen enkelt uppgift.

Konsten att hitta bästa kreditkortet 2023 innebär att du noggrant måste överväga ett antal olika parametrar och faktorer.

Vet du till exempel med dig att du i nio fall av tio kommer att behöva delbetala din kredit ska du prioritera den lägsta möjliga räntan. Är du däremot ute efter ett kreditkort som erbjuder generösa förmåner och framförallt störst antal bonuspoäng så kan rangordningen plötsligt se helt annorlunda ut.

Den allra viktigaste kraften som ska påverka ditt beslut är alltså behov. Detta medför onekligen också en annan fråga – behöver du verkligen ett kreditkort?

Nödvändigt ont eller helt enkelt nödvändigt

Ordet kredit kan för många personer vara synonymt med termen risk. Om det nödvändigtvis är en sanning besvaras genom hur du fattar dina beslut. Prioriterar du lyxkonsumtion framför ekonomiska strategier, eller om du är impulsiv av naturen hellre än eftertänksam – ja, då kan ett kreditkort vara en risk.

Men detta är i så fall en universell sanning som gäller alla typer av inkomst, lån och investeringar, och bör inte vara en gemensam nämnare för just kreditkort. Man bör också med i beräkningen att många olika aktörer på kreditkortsmarknaden i dagsläget tar ut 0 kr i årsavgift. Därför så kan just dessa krediter vara ett alternativ till de ack så populära snabblånen.

Summa summarum – använder du ett kreditkort i rätt syfte så kommer du märka varför det är ett beprövat koncept. Även om många kanske ser kreditkort som något förlegat, en klenod från en svunnen finansiell era, så är det i högsta bemärkelse fortfarande på tapeten.

Kreditvärdighet fortfarande en avgörande faktor

Utan varken försköna eller förkasta så kan vi konstatera att kreditvärdighet fortfarande spelar stor roll när du ansöker om ett kreditkort år 2023. Individuell räntesättning gör att du kan ta del av i synnerhet låg ränta men även en aning högre ränta.

Jämför, jämför och jämför lite till. Som vid alla låneformer så bör du ställa kreditgivare mot kreditgivare. På så vis hittar du de bästa villkoren utefter dina egna förutsättningar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag