Kriminella kapar butiker i Malmö: ”Tog över hela verksamheten”

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 21 Nov 2019 2019-11-21
E-post 308

MALMÖ Butiker i Malmö tas över av kriminella som använder affärslokalerna för att gömma droger. I ett tidigare fall togs en butik helt och hållet över av kriminella som drev butiken i ett dygn innan kapningen avbröts av polis. 

Butiker i Malmö kapas av kriminella, rapporterar SVT Nyheter Skåne. Vissa butiker används av gatulangare som gömställe för narkotika, så att langarna inte ska ha något på sig när de kontrolleras av polis, enligt Jens af Forselles, gruppchef i lokalpolisområde Malmö norr.

Men det handlar inte bara om att gömma och sälja droger. I oktober 2017 rapporterade Sydsvenskan om hur en butik i Malmö kapades av kriminella som drev butiken i över ett dygn innan kapningen avbröts av poliser med automatvapen. Ett polisbefäl sade till Sydsvenskan att han ”aldrig varit med om något liknande förut”.

– Vi har haft en butik i centrala Malmö som mer eller mindre blev kapad av gängkriminella personer. De tog över hela verksamheten och både hotade och misshandlade butiksägarens familj, säger Jens af Forselles, till SVT.

Läs även: Döms för misshandel i matbutik – men varken offret eller personalen vågade vittna

Läs även: Fyra rån på en månad – nu läggs butiken i Svedala ned

Läs även: Storbedragaren till sina fans: ”Jag är den rikaste romska mannen av alla”

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag