Kristen grupp vill stoppa våldet med pannkakor

Bild: Kaj Tallungs/CC BY-SA 4.0
  • Måndag 13 mar 2023 2023-03-13
E-post

Kan pannkakor hjälpa mot gangstervåldet? Ja, det hoppas i alla fall den kristna Pannkakskyrkan, som bjuder på pannkakor varannan fredag kväll på Fristadstorget i våldsdrabbade Eskilstuna.

Sörmländska Eskilstuna är den stad som drabbats hårdast av våldet de senaste två åren. Av de områden i Sverige som haft flest skottlossningar ligger Årby-Vallby i Eskilstuna i topp, och ytterligare tre områden i Eskilstuna finns med på tio i topp-listan, skriver Ekuriren.

Den kristna Pannkakskyrkan, som drivs av Pingstkyrkan, Elimkyrkan och Folkkyrkan, har ett nytt recept för att försöka stävja våldet i Eskilstuna: genom att bjuda på pannkakor på fredagkvällar.

I ett drygt års tid har Pannkakskykan serverat pannkakor och samtalat med människor på Fristadstorget i Eskilstuna  varannan fredag mellan 20.00-24.00, rapporterar SVT.

Volontären Alberth Andersson säger till SVT att initiativet går ut på att ”sprida kärlek i Eskilstuna”.

– I Eskilstuna så har man sett en negativ utveckling, kriminalitet och skjutningar. Jag tror det här behövs för att sprida kärlek i Eskilstuna, säger Andersson och fortsätter:

– Vi får en trygg plats, får mycket möten med framförallt mest ungdomar, men också människor som rör sig här på torget på fredagkvällar.

Läs även: Uppgift: Gängkriminellas familjer flyr landet efter att pappa sköts ihjäl

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag