Kritikstorm mot TV4 – Hånade barnmorska i direktsändning: ”Kan man inte abortera dom retroaktivt?”

Grimmark hånades i TV4 men fick inte försvara sig i direktsändning. Foto: Faksimil tv4.se
  • Söndag 29 jan 2017 2017-01-29
E-post 3902

STOCKHOLM ”Dom som är emot abort nu, kan man inte abortera dom, retroaktivt?” undrade Cissi Wallin i det direktsända programmet TV4 Nyhetsmorgon när bilder på barnmorskan Ellinor Grimmark syntes i bakgrunden. Samtidigt skrattade programledaren och övriga gäster i studion. Nu rasar tv-tittare mot hur tevekanalen behandlade Grimmark, som alltså själv inte fick försvara sig i direktsändning.

I lördagens TV4 nyhetsmorgon hånades barnmorskan Ellinor Grimmark i direktsändning, trots att hon inte var inbjuden för att försvara sig. När TV-profilen Cissi Wallin gick till attack mot abortmotståndare hade TV4 förberett med en stor bild på Grimmark som visades i bakgrunden.

– Dom som är emot abort nu, kan man inte abortera dom, retroaktivt? raljerade Wallin.

Då satt både programledaren och journalisten Ann Söderlund samt komikern Farzad Nouri i studion med muntra miner. Det hörs även tydligt hur flera personer skrattar i direktsändning.

”Bland det sjukaste jag hört”

Grimmarks juridiska ombud Ruth Nordström uppmärksammar inslaget i TV4 Nyhetsmorgon och hon reagerar kraftigt mot påhoppet i direktsändning.

”Cissi Wallin sitter i dag i Nyhetsmorgon och säger att ’abortmotståndare’ borde ’aborteras’ och ’låsas in’ in samtidigt som bilder på vår klient barnmorskan Ellinor Grimmark och vi som är hennes juridiska ombud rullat på skärmen och programledaren och övriga i panelen skrattar”, skriver hon på Facebook.

En rad kritiker har kommenterat Nordströms uppdatering på Facebook och reaktionerna är kraftiga mot TV4.

”Faktiskt bland det sjukaste jag hört på länge”, lyder en av kommentarerna. En annan menar att ”den politiskt korrekta ’godheten’ visar sin sanna natur när de som avviker bör avrättas eller interneras”.

Nyheter Idag söker TV4 för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag