Kritikstorm när Aftonbladet förklarar KD-framgångar med att partiledaren ”är så satans snygg”

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 11 apr 2019 2019-04-11
E-post 2617

Kristdemokraternas framgångar kan omöjligt bero på partiets politik. Istället finns förklaringen i KD-ledaren Ebba Busch Thors ”kinder” som ”ser ut som förebilden för hela Kardashian-klanens fillers”. Den analysen gör författaren och tv-producenten Caroline Ringskog Ferrada-Noli i Aftonbladet Kultur.

De senaste månadernas framgångar för Kristdemokraterna ställer till huvudbry på vänsterkanten i svensk politik. Nu försöker författaren och tv-producenten Caroline Ringskog Ferrada-Noli hitta en rationell förklaring till det ökande opinionsstödet och hon utesluter att det kan handla om partiets politik. Resonemanget framförs i en opinionstext som Aftonbladet Kultur publicerar.

”Partiet har fått 11,7 procent i en ny mätning. Det KAN inte ha med Ebbas politik att göra! Så mycket hatar väl inte Sveriges befolkning sig själva? Med tanke på att hälften av befolkningen är kvinnor”, skriver hon och pekar på Kristdemokraternas syn på aborter. Vidare påpekar Ringskog Ferrada-Noli att ”det är inte rimligt att KD ska ha 12 procent”.

Förklaringen: Ebba Busch Thor är för snygg

Orsaken till att KD ligger högt i opinionen söker debattören på annat håll och landar i att det måste bero på Ebba Busch Thors yttre attribut. Det är det blonda håret, blicken och Busch Thors kinder som misstänks ligga bakom det öga opinionsstödet.

”Jag tror att anledningen det går så bra för KD nu är att Ebba Busch Thor är så satans snygg. Hennes blonda färger, isiga blick. Kroppen. Hennes kinder ser ut som förebilden för hela Kardashian-klanens fillers. Hon är liksom idévärlden av en kvinnas utseende och alla andra tillhör skuggvärlden. 10-poängare!” resonerar skribenten på Aftonbladet Kultur.

Skribenten medger att det är en oortodox analys, men resonerar att någon annan förklaring omöjligt finns att hitta.

”Sexist, ropar ni. Jag är beredd att hålla med. Men hur förklarar ni annars Kristdemokraterna i opinionen?” frågar hon retoriskt.

Kritiken mot Aftonbladet är hård

Inte helt oväntat möter argumenten från den stora dagstidningen kritik i sociala medier. ”Vilken fruktansvärt förminskande och misogyn text” skriver Joakim Holmertz, politisk sekreterare i Centerpartiet.

Även Socialdemokraten och tidigare gymnasie- och kunskapslyftsministern Aida Hadzialic reagerar med bestörtning över texten i Aftonbladet. ”Den här sortens fulangrepp på kvinnors yttre attribut hör däremot hemma på historiens skräphög och borde aldrig publicerats”, skriver hon.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag