Kronofogden hade visning – hittade ”mumie” i lägenheten

Foto: Sara Burman / Pressbild Kronofogden
  • Fredag 4 nov 2022 2022-11-04
E-post

GÖTEBORG Efter det att Kronofogden anordnat en visning av en lägenhet påträffades ett lik i bostaden, skriver Aftonbladet. Den döde mannen rapporteras ha hittats under sängen, och enligt en beskrivning ska han han ha liknat en ”mumie”. Liket uppges ha legat i lägenheten i två till tre år – utan att bli upptäckt av vare sig Kronofogden eller dem som besökte visningen. 

Bostaden – en lägenhet på 40 kvadratmeter som ligger i Kortedala i Göteborg – hade lagts ut till tvångsförsäljning av Kronofogden. Detta eftersom man inte fått tag på dess ägare.

Den 20 augusti larmades dock polisen av en av Kronofogdens inspektörer som hållit i en visning av bostaden. Inspektören hade upptäckt en avliden man i lägenheten, enligt polisens händelserapport liggandes ”halvvägs in under en säng i vardagsrummet”.

Den döde mannen ska ha varit i 80-årsåldern och uppges ha liknat en ”mumie”. Enligt inspektören kan en anledning till att liket inte hittats tidigare vara att lägenheten var fylld med bråte och att det funnits en stank av sopor. Vid tvångsförsäljning fixar inte Kronofogden någonting av bostaden.

Kronofogdens sektionchef Fredrik Karlberg säger till Aftonbladet att lägenheten nu är såld och att de nya ägarna känner till historien med liket.

Enligt honom har myndigheten inte ändrat på några rutiner efter den morbida upptäckten.

– Nej, vi har klara och tydliga rutiner. Det är generellt sett inte helt ovanligt att man hittar en död person i samband med en utmätning, säger han till tidningen.

Polisen misstänker inte att något brott ska ha skett i samband med dödsfallet.

Läs även: Kronofogden auktionerar ut Batmobil

Läs även: Klädde upp död man och tog med till postkontoret – försökte få ut hans pension

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag