”Kryp tillbaka under din sten” sade hon då – nu manar Annie Lööf till god ton

Annie Lööf. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Torsdag 26 apr 2018 2018-04-26
E-post 1880

SVERIGE Centerledaren Annie Lööf har fått stark kritik för sitt beslut att ställa sig bakom regeringens förslag till afghanamnesti. Nu manar hon till ”ansvarsfullt tonläge”.

Alliansen hänger löst sedan Annie Lööf och hennes parti valde att ställa sig bakom regeringens förslag att ge 9 000 så kallade ensamkommande en ny chans till uppehållstillstånd – trots att de redan har fått avslag och krav på att lämna landet.

Allianskollegorna har sagt nej och Moderatledaren Ulf Kristersson konstaterar att det blir svårt att samarbeta om invandringsfrågor i framtiden. Nu svarar Annie Lööf på kritiken och efterlyser ett bättre tonläge.

– Vi har siktet tydligt inställt på att byta ut Stefan Löfven och forma en ny Alliansregering. Vi måste se till att ha ett ansvarsfullt tonläge mot varandra och ha fokus på vad vi vill göra efter valet. Vi må landa på olika ståndpunkter, både vid den första tillfälliga lagen och nu i den sista. Men nu måste vi samla oss och ha fokus på hur vi ska bedriva valrörelse tillsammans, säger hon till Aftonbladet.

Själv har Annie Lööf haft svårt med den goda tonen tidigare. En person på Twitter ifrågasatte hennes fokus på jämställdhet i ett av världens mest jämställda länder. Svaret har fått kritik för att vara ovärdigt en partiledare.

Läs även: ”Obefintlig trovärdighet”: SD dödförklarar Alliansen efter Centerpartiets afghanamnesti

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag