Kurdo Baksi attackerade moderat politiker på Twitter – jämförde honom med en mördare

  • Torsdag 3 jul 2014 2014-07-03
E-post 0

MILJÖPARTIET Grodorna duggar tätt ur miljöpartisternas munnar. Häromdagen liknade Mehmet Kaplan unga islamister vid de frivilliga i finska vinterkriget. Nu erfar Nyheter Idag att Kurdo Baksi ett år tidigare gick till attack mot moderaten Hanif Bali och jämförde honom med en dömd mördare.

Nyligen kunde Nyheter Idag berätta att Mehmet Kaplan, gruppledare i riksdagen, liknar de svenska jihadister som reser till Syrien för att mörda i Guds namn med de frivilliga svenskarna under finska vinterkriget. Yttrandet fällde han under ett seminarium om islamofobi.

Kaplan gjorde senare en pudel på Twitter och sa att han inte menade att göra jämförelsen, men frågorna är fortfarande många och kritiken på sociala medier är inte nådig. Vad menade egentligen Mehmet Kaplan?

Jämförde moderat med mördare

Nu uppdagas det att miljöpartisten Kurdo Baksi för ett drygt år sedan jämförde den moderata politikern Hanif Bali med en polismördare och nazist.

”Är den där riksdagsledamoten, Hanif Bali, moderaternas Jackie Arklöv?” frågade sig Kurdo Baksi i en tweet som snabbt plockades bort men som nu cirkulerar i sociala medier.

Frågorna till Miljöpartiet är många, men partiet håller en påfallande låg profil och har ännu inte svarat på frågorna om hur de ställer sig till att en av deras mer namnkunniga politiker jämför en politisk kollega med en polismördare och nazist.

”Husblatte och husinvandrare är ord som man per automatik får utstå från samtliga partier från vänster”

Även så sent som denna vecka har Hanif Bali drabbats av smutskastning och hat då Ida Ali-Lindqvist i en krönika i Dala-Demokraten påpekar att Bali inte bara är ett offer för ”vitheten” utan dessutom hjälper till att befästa ”vithetsnormens makt”.

Hanif Bali säger till Nyheter Idag:

– Det har blivit legio att attackera borgerliga med invandrarbakgrund med sådana tankefigurer. Husneger, Onkel Tom, husblatte och husinvandrare är ord som man per automatik får utstå från samtliga partier från vänster, från Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Feministiskt Initiativ.

– Det som sårar mest är att det är samma personer som kallar sig för antirasister och påstås brinna för andra invandrares representation i politiken, avslutar Hanif Bali.

Fotnot: Jackie Arklöv är dömd för krigsbrott i Bosnien-Hercegovina samt för mord i Sverige och är mest känd för sin inblandning i polismorden i Malexander 1999.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag