Kvällens mingelbilder på Sverigedemokraternas valkonferens

Kommunalrådet Magnus Olsson från Malmö var ovanligt glad på valkonferensen - Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Lördag 15 mar 2014 2014-03-15
E-post 0

VALET 2014 Efter en hel dag av en spännande valkonferens med flera listor var det så dags för finmiddag och kvällens mingel. Nyheter Idag kan nu visa exklusiva bilder från den hemliga festen dit ingen annan media fanns på plats.

Finkläder, glada miner men samtidigt utmattade efter en lång dag var det så dags att mingla loss inför middag med underhållning. Vi börjar med ett par nyblivna föräldrar –  partiledaren Jimmie Åkesson tillsammans med flickvännen Louise Erixon.

Louise Erixon & Jimmie Åkesson Foto: Nyheter Idag

Louise Erixon & Jimmie Åkesson Foto: Chang Frick / Nyheter Idag

Ett annat par var partisekreterare Björn Söder och flickvännen Anna Wigenstorp. Björn har tidigare meddelat på höstens landsdagar att han ämnar lämna över rollen som partisekreterare och koncentrera sig till fullo med arbetet som gruppledare i riksdagen. Han var glad och skojfrisk under kvällen på sitt alldeles eget säregna skånska vis. Både Anna och Björn är skåningar ut i fingerspetsarna.

Anna Wigenstorp & Björn Söder - Foto: Chang Frick / Nyheter Idag

Anna Wigenstorp & Björn Söder – Foto: Chang Frick / Nyheter Idag

Här ser vi Mattias Karlsson tillsammans med flickvännen Louise Thorn. Karlsson är känd som partistrategen och ideologen. Det var också Karlsson som lade fram det senaste principprogrammet som slog fast en socialkonservativ riktning för Sverigedemokraterna.

Louise Thorn & Mattias Karlsson - Foto: Chang Frick / Nyheter Idag

Louise Thorn & Mattias Karlsson – Foto: Chang Frick / Nyheter Idag

Nedan hittar vi Angelika Bengtsson från Malmö. Angelika har länge varit engagerad i SDU och är ett av de nya namnen på den lista som valberedningen föreslog och som senare också fastställdes under konferensen. Vi hittar Angelika på plats 30, vilket bör garantera henne en riksdagsplats. Grattis och lycka till önskar vi på Nyheter Idag!

Angelika Bengtsson, Malmö - Foto: Chang Frick / Nyheter Idag

Angelika Bengtsson, Malmö – Foto: Chang Frick / Nyheter Idag

Hanna Wigh från Falköping var också uppklädd och extra glad. Det har hon all anledning att vara, henne hittar vi på plats 14 på den numera officiella riksdagslistan som klubbats igenom. Hanna har inte tidigare suttit i riksdagen, varför detta blir hennes premiär i plenisalen.

Hanna Wigh - Foto: Chang Frick / Nyheter Idag

Hanna Wigh – Foto: Chang Frick / Nyheter Idag

Underhållning och ordvitsar skötte partiets art director, Jörgen Fogelklou från Göteborg. Han berättade att han hade ”en egen lista” där både partiledare och i princip alla namn var strukna. Ja förutom ett namn, ”Jörgen Fogelklou” såklart.

Jörgen Fogelklou - Foto: Chang Frick / Nyheter Idag

Jörgen Fogelklou – Foto: Chang Frick / Nyheter Idag

Dröm dig inte bort och fundera över vad som hänt om Fogelklous special-lista blivit verklighet. Gör du det blir du lika bekymrad som Lars-Johan Hallgren från Malmö är på den här bilden.

Lars-Johan Hallgren - Foto: Chang Frick / Nyheter idag

Lars-Johan Hallgren – Foto: Chang Frick / Nyheter idag

Här ser vi Roger Hedlund från Gävle. Roger har all anledning att vara glad, han är nu officiell riksdagskandidat för sverigedemokraterna på plats  26, vilket är en stark placering. Vi gratulerar Roger och önskar lycka till i riksdagen!

Roger Hedlund - Foto: Chang Frick / Nyheter Idag

Roger Hedlund – Foto: Chang Frick / Nyheter Idag

En viss partisekreterare som älskar att skriva sitt namn med VERSALER gömmer sig här bakom sin mobiltelefon. Han publicerade sedan en bild i sociala medier där man fick gissa vem han fotograferat.

Hint: Det är en skåning

Hint: Det är en skåning – Foto: Chang Frick / Nyheter Idag

Här ser vi toppnamnet inför EU-valet, Kristina Winberg med sällskap. Kristina kommer från småland och har tidigare berättat för Nyheter Idag att hon tycker EU ska hålla fingrarna borta från svenskt snus. Hon tycker även det är dyrt att vara med i EU.

Kristina Winberg - Foto: Chang Frick / Nyheter Idag

Kristina Winberg – Foto: Chang Frick / Nyheter Idag

Här ser vi en glad Linus Bylund. Linus är känd som Jimmie Åkessons pressekreterare och han bor i Stockholm. Det ryktas även om att Linus kan sjunga, men det är inget Nyheter Idag kan bekräfta. Linus återfinns på plats 31 på sverigedemokraternas riksdagslista.

Linus Bylund - Foto: Chang Frick / Nyheter Idag

Linus Bylund – Foto: Chang Frick / Nyheter Idag

Vi måste bara ha med en till bild på Louise Erixon, nybliven mamma och Åkessons flickvän. Visst är hon bedårande vacker?

Louise Erixon - Foto: Chang Frick / Nyheter Idag

Louise Erixon – Foto: Chang Frick / Nyheter Idag

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag