Kvinna bet hund

Kvinnan och hunden. Bitskadan är markerad. Bilder ur förundersökningen.
  • Tisdag 5 mar 2019 2019-03-05
E-post 282

SUNDBYBERG En kvinna som enligt uppgift får grannarna att stänga dörrar och fönster när hon är i antågande hamnar i rätten igen. Under en promenad med hunden Bobbo skall hon ha kallat honom för horunge och bitit honom i ansiktet.

Flera personer som befann sig i närheten av Lotsjön i Sundbyberg utanför Stockholm fick en dag i juli förra året se hur en kvinna i 40-årsåldern som gick med en liten Jack Russel i koppel verkade irrriterad på hunden och skrek åt den. ”Din lilla horunge”, skall hon bland annat ha skrikit åt honom. Det eskalerade dock när hon, enligt flera vittnen, tog tag om hundens nos och bet den i ansiktet. Hon fortsatte sedan med att lyfta upp honom i kopplet så att han hängde i halsbandet och fick svårt att andas.

Personer i närheten började ropa till kvinnan att hon skulle sluta och att hon inte borde ha hund, varpå kvinnan skall ha ropat tillbaka att ”det ska du skita i”, ”du hatar kvinnor”, och en mängd könsord. När hon konfronterades skall hon ha sagt att ”hunden var elak mot mig innan”. Trots denna förklaring ingrep en man och tog helt sonika hunden ifrån henne varpå hon skrek ”behåll den jävla hunden” och gick.

Läs även: Ströp hund med spännband – frias för djurplågeri

Kvinnan själv, som sedan tidigare förekommer under 27 avsnitt i belastningsregistret – huvudsakligen snatterier och narkotikabrott, men även ett rån för vilket hon dömdes till två års fängelse – förnekar att hon skadat hunden och riktar sin ilska mot människorna som ingrep.

– Jag skulle gå ut med hunden och det satt falska människor därnere som ringer och lämnar ut falska uppgifter. Jag har aldrig rört hunden. Jag är ingen djurplågare som du säger, uppger kvinnan i förhör.

Ett vittne berättar att kvinnan är välkänd i området och att hon kan vara väldigt hotfull.

– De vågar inte anmäla henne till polisen. Folk stänger fönster och dörrar när de ser att hon kommer, säger vittnet.

En veterinär som undersökt hundens skador menar att utöver tre sår på kroppen och några minst sagt oklippta klor är han i gott skick. ”I övrigt är Bobbo en trevlig hund”, uppger han i förhör. Bobbo omhändertogs efter händelsen och är idag förhoppningsvis i bättre sällskap.

Läs även: Get kidnappad, misshandlad och våldtagen i Göteborg – Polisen: ”Det här var något nytt kan man säga”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag