Kvinna död efter skottlossning

Bild från brottsplatsen. Foto: Brottsplats Stockholm
  • Onsdag 28 aug 2019 2019-08-28
E-post 1561

STOCKHOLM En skottlossning inträffade under natten till onsdagen i Råcksta i västra Stockholm. Polisen uppger att en kvinna skadades i skjutningen och har dött av sina skador.

– Personen som sköts är avliden och hennes anhöriga är underrättade. Vi utreder det här som mord, säger polisens presskontakt Towe Hägg till Nyheter Idag.

– Vi arbetar på plats för att ta reda på mer om omständigheterna. Det gör vi bland annat genom dörrknackning och teknisk undersökning, säger hon och uppger att polisen ännu inte har någon gripen.

Expressen rapporterar att flera larm om skottlossningen inkom vid klockan 01.30, och att den skadade kvinnan sedan bars ut från ett flerfamiljshus till en ambulans. Tidningen uppger att kvinnan var 18 år gammal och att den avsedda måltavlan egentligen var en man som tidigare dömts för flera brott.

Enligt uppgift till Aftonbladet söker polisen två maskerade gärningsmän som flydde i en mörk bil av kombimodell – något som polisen inte vill bekräfta. Tidningens bilder från platsen uppges visa att minst två skott har avfyrats in i en lägenhet.

På sin hemsida skriver polisen att man har hittat ett flertal tomhylsor på platsen. Uppgifter från en inringare gör gällande att en bil lämnade adressen i samband med skjutningen.

Texten kan uppdateras.

Stöd Nyheter Idag

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag