Kvinna förd till sjukhus efter utomhusvåldtäkt i Helsingborg

Foto: Google/Flickr
  • Lördag 24 Nov 2018 2018-11-24
E-post 331

HELSINGBORG Natten mot lördag mellan klockan två och tre blev en kvinna i 30-årsåldern våldtagen i ett område bakom Olympiaskolan i Helsingborg, något som Kvällsposten var först att rapportera om.

Det är på lördagsmorgonen som polisen får ett samtal om en våldtäkt som ska ha skett under natten. En kvinna i 30-årsåldern uppges ha blivit våldtagen av en okänd gärningsman, troligen någon gång mellan två och tre . Enligt polisen ska våldtäkten ha skett i ett område bakom Olympiaskolan.

– Jag har även skrivit ut några vägar i uppdateringen på hemsidan, Filbornavägen och Skånegatan. Det ligger ett parkområde där bakom Olympiaskolan. Har man varit där och gjort några iakttagelser mellan två och tre vill vi att man hör av sig, säger presstalespersonen Anna Göransson hos polisen Region Syd.

Hon vill inte gå in i detaljer på vad som hänt kvinnan.

– Det är både av respekt för henne men också för att hon är chockad och inte har kunnat lämna så mycket information och så har jag inte tagit del av de förhör som hållits med henne än, säger Göransson.

Kvinnan har förts till sjukhus med ambulans och polis har haft de första inledande målsägandeförhören med henne.

I en nyligen publicerad studie från Brå visar det sig att var tionde kvinna säger sig ha blivit utsatt för sexualbrott, en dramatisk ökning.

Läs mer: Allt fler kvinnor säger sig ha utsatts för sexualbrott

Läs även: Fem afghaner utvisas för brutal gruppvåldtäkt av barn

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag