Kvinna i 90-årsåldern rånad i hemmet

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Torsdag 24 jun 2021 2021-06-24
E-post

VAGGERYD En 90-årig kvinna rånades i sitt hem på torsdagsmorgonen. Rånaren ska enligt polisens signalement ha kort mörkt hår och en knubbig kroppsbyggnad.

Strax efter klockan 10 torsdag morgon larmades polisen om att en kvinna i 9o-årsåldern blivit rånad i kommunen Vaggeryd tillhörande Jönköpings län.

Rånet skedde i kvinnans hem där en okänd man ska ha trängt sig in och tagit kvinnans smycken i beslag. Enligt polisens signalement ska mannen ha kort mörkt kort hår och en knubbig kroppsbyggnad samt varit klädd i mörka kläder, möjligen jeans och jeansjacka.

Kvinnan fördes senare till sjukhus efter händelsen för eventuell vård. Enligt polisen rör det sig inte om någon allvarligare skada.

– Hon är inte allvarligt skadad, hon ska ha fått någon skada i handen. Den kan i och för sig var allvarlig ändå men det är inget livshotande, säger Monica Bergström, presstalesperson på polisregion Öst, till Nyheter Idag.

Under dagen har flertalet polispatruller sökt efter den misstänkte. Rubriceringen för ärendet är grovt rån. Än så länge har ingen gripits av polisen.

– Jag har ingen kännedom om att vi ska ha gripit någon eller liknande, men vi har kontrollerat ett antal personer och pratat med ganska många om det här, säger Monica Bergström.

sin hemsida ber polisen vittnen att ta kontakt med patruller på plats eller ringa 114 14. De skriver:

”Polisen är mycket intresserad av tips och är angelägen att komma i kontakt med vittnen eller andra som gjort iakttagelser.”

Läs även: Åtalet: Hemtjänstpersonal våldtog 90-årig kvinna

Läs även: ”Råkade” skjuta ihjäl flickvännen – döms till 8 års fängelse

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag