Kvinna mördade styvfar – hade nakenbild på henne som skärmsläckare

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Fredag 23 dec 2022 2022-12-23
E-post 107

Inredningsdesignern Jade Janks, 39, döms för mord på sin före detta styvfar Thomas Merriman, 64. Detta efter att hon hittat hundratals nakenbilder på henne på Merrimans dator – varav en användes som skärmsläckare, rapporterar New York Post.

Enligt domstolen mördade Janks sin före detta styvfar genom att droga honom och sedan strypa honom till döds på nyårsafton 2020.

Mordet föranleddes av att Janks hittade nakenbilder på sig själv på styvfaderns dator. Bilderna togs – med hennes samtycke – för mer än ett decennium sedan av hennes dåvarande pojkvän.

Hur den 64-årige fjärilsaktivisten Thomas Merriman fick tag på de privata bilderna är oklart. Ett av fotona använde han till och med som skärmsläckare.

Åklagaren menade att Janks upptäckte bilderna medan hon städade Merrimans lägenhet efter att han blivit förd sjukhus. Trots att Merriman inte längre var gift med hennes mamma stod de varandra nära.

Vid rättegångsförhandlingarna medgav Janks att hon blev bestört av att hitta bilderna på sin tidigare styvfars dator. Däremot nekade hon till att ha mördat Merriman och hävdade snarare att han dött till följd av en sjukdom.

Åklagarsidan kunde emellertid presentera textmeddelanden för juryn där hon bland annat skrev att hon drogade ned honom efter att ha hämtat honom på sjukhuset. I ett annat meddelande skrev hon att hon var redo att ”klubba honom i huvudet när han vaknar”.

Enligt åklagarsidan erkände hon för två olika personer att hon mördade honom.

Thomas Merriman hittades död under en hög kartonger på hans uppfart den 2 januari 2021. Dödsorsaken fastställdes vara en överdos av sömnmedlet zolpidem, också känt som Ambien.

Inredningsdesignern Jade Janks dömdes till livstids fängelse efter mordet.

Läs även: Lögn, utpressning och svek – för sex med släkting

Läs även: Efter 45 års lyckligt äktenskap – obegripligt våld och död

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag