Kvinna våldtagen utomhus – man anhållen

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 18 okt 2018 2018-10-18
E-post 109

BOLLNÄS Strax efter midnatt natten till torsdagen larmades polisen om att en kvinna blivit våldtagen utomhus. Gärningsmannen ska vara känd för kvinnan och en misstänkt har anhållits under natten.

Det var utomhus i Arbrå i Bollnäs kommun som en kvinna i 50-årsåldern ska ha blivit våldtagen av en för henne känd person. En förbipasserande larmade polisen och stannade hos kvinnan tills hjälpen kommit fram.

Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans, men har sedan dess lämnat sjukhuset. Under natten kunde polisen gripa en man i 30-årsåldern. Han blir senare anhållen misstänkt för våldtäkt.

Åklagare Christina Westphal är förtegen om detaljer kring ärendet. Hon säger att gärningsmannen och kvinnan är bekanta med varandra, men vill inte gå in närmare på vad de har för relation.

– Vi kommer nu att vidta de vanliga utredningsåtgärderna som man gör i sådana här ärenden, och därefter kommer jag fatta ett beslut huruvida jag ska begära honom häktad eller inte, säger Christina Westphal.

På frågan om den misstänkte mannen är svensk medborgare hänvisar hon till förundersökningssekretessen.

Läs även: 21-årig kvinna gruppvåldtagen och mördad i Sydafrika

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag