Kvinnliga poliser anklagas för ”sexuellt gränslöst beteende” efter julfest

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 23 dec 2022 2022-12-23
E-post 321

Två kvinnliga polischefer anklagas för ”olämpligt beteende” när gränspolisen inom polisregion Väst hade julfest på Glenns sportsbar vid Ullevi i Gögeborg på fredagen, uppger Expressen.

Enligt två uppgiftslämnare till Expressen som var med på festen ska kvinnor i sällskapet ha ägnat sig åt ”sexuellt gränslöst beteende mot flera manliga kolleger.”

– Jag blir beklämd, och jag har kolleger som upplever detsamma, säger en polisanställd som närvarade på festen till tidningen.

Läs även: Poliskvinna sparkas – gömde sig i garderoben hos efterlyst person

Polisen har gjort en anmälan om händelsen, och enligt Mikael Holmgren, chef för gränspolissektionen, handlar anmälan sannolikt om ofredande eller sexuellt ofredande.

– Det bör vara ofredande eller sexuellt ofredande som är rimligt, jag har svårt att se någon annan brottsrubricering, säger Holmgren, som emellertid inskärper att ärendet sköts av särskilda utredningar och att han själv inte är involverad.

– Det fanns beteenden som man hade en uppfattning att de inte var så lämpliga, Det är en del i att vi ser allvarligt på delen med vår kultur och hur vi är mot varandra, säger Homgren vidare till Expressen.

Expressen har tidigare rapporterat om interna problem med ”machokultur” samt ”sex och våld” hos Göteborgspolisen. Då har det handlat om ett manligt polisbefäl som sexuellt trakasserat ett tiotal kvinnliga kollegor, och en polischef som anmälts för ”tvångskyssar”.

Nyligen dömdes en polisman för sexuellt ofredande efter att han tafsat en kvinnlig kollega på rumpan på en julfest förra året.

Expressen har utan framgång sökt de utpekade kvinnliga cheferna för kommentarer.

Läs även: Här är Linda Staafs bakgrund och meriter

Läs även: Detta talar för att Linda Staaf ljuger

Läs även: Linda Staafs påstående synat – här är alla mejl om henne till polisen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag