Kvinnor brutalt misshandlade vid rån mot Maxrestaurang – Armar sönderslagna och tänder utslagna

Max-restaurangen i Falkenberg ligger intill motorvägen. Foto: Google Maps
  • Söndag 1 Nov 2015 2015-11-01
E-post 1013

FALKENBERG Tre unga kvinnliga anställda på en Maxrestaurang utanför Falkenberg blev natten till söndagen brutalt misshandlade i samband med ett rån. – Det här är ett väldigt grovt rån, säger Max PR-chef till Nyheter Idag.

Det var i samband med stängningen av Maxrestaurangen strax efter klockan ett på natten som två maskerade rånare slog till. Beväpnade med bland annat kniv, kofot och baseballträ hotades de tre kvinnor som arbetade i restaurangen och tvingades lämna ifrån sig en okänd summa pengar.

En av kvinnorna fick en kniv mot halsen och minst en av kvinnorna blev brutalt misshandlad. Bland annat blev hon så grovt misshandlad med ett baseballträ att hennes armar bröts. En av kvinnorna ska även ha fått tänder utslagna.

– En har fysiska skador och alla mår, med all rätt, inte väl, säger polisens förundersökningsledare Ingrid Ljunggren till Nyheter Idag.

Ingen gripen

När vi pratar med Ljunggren framåt söndagskvällen har hon tagit en matpaus, men tar sig tid att berätta om utredningen som pågått hela dagen. Än så länge har ingen av rånarna gripits.

– Under dagen har vi hört om målsägandena, vi har gjort teknisk undersökning, vi har kollat övervakningskameror i området, vi har följt upp diverse uppslag och gjort hundsök, säger hon.

Bortsett från vittnesmål från de tre kvinnorna saknar polisen vittnesuppgifter från någon som kan ha sett de båda rånarna.

– Nej, inte direkta så. Vi håller på att söka folk i området som kan ha gjort iakttagelser. Rånarna måste ha kommit dit på något sätt och någon måste ha varit ute så dags och sett saker.

Bristfälligt signalement

De båda rånarna ska ha varit mörkklädda och maskerade, men utöver det saknas signalement på dem. Ljunggren vet heller inte om rånarna talade svenska, hade någon brytning eller pratade på något annat språk.

– Det framgår inte riktigt om de kommunicerat alls än så länge, säger hon.

Enligt polisen finns heller inga uppgifter om rånarnas eventuella flyktfordon.

Rånförsök för två veckor sedan

Maxrestaurangen utanför Falkenberg utsattes för ett rånförsök så sent som för två veckor sedan. Polisen vet inte om det kan finnas något samband mellan det rånförsöket och rånet natten till söndagen.

– Vi kollar upp det samtidigt naturligtvis, säger Ljunggren.

Max: ”Ett väldigt grovt rån”

När Nyheter Idag pratar med Max PR-chef Fredrika Fredmark berättar hon att ett kristeam kallats in för att ta hand om personalen.

– Vi har kallat in ett externt kristeam som varit på plats idag och det är fullt fokus på att personalen, både de som var med i natt och de som inte var med men jobbar på restaurangen, får allt stöd de behöver, säger hon.

Det var ett rånförsök mot restaurangen så sent som för två veckor sedan, har ni på Max gjort tillräckligt för att skydda personalen? Borde ni inte haft väktare på plats?

– Vi har inte väktare på alla restauranger vid all stängning. Dessutom pågår en polisutredning, så vi kan inte säga att rånen hänger ihop, men de liknar inte varandra i tillvägagångssättet.

Är det inte tillräckligt allvarligt att det varit ett rånförsök så pass nära i tiden, och så är det helgnatt och tre unga kvinnor är ensamma vid stängning. Borde det då inte finnas en väktare eller ordningsvakt på plats?

– Vi kan inte ha det på alla stängningar hela tiden. Efter det förra rånet hade vi hjälp av väktare vid stängning och vi har tydliga säkerhetsrutiner och vi har samarbete med säkerhetsbolag och polis.

– Vad som hände inatt är inte riktigt klart vill jag tillägga. Det finns anledning för oss att se över om det fanns något vi kunde gjort annorlunda, men det här är ett väldigt grovt rån, det är otroligt ovanligt att det händer och det har aldrig hänt oss förut. Sådant här händer inte ofta, rån händer inte ofta, och det här är ett extremt ovanligt rån.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag