Kvinnor misshandlades av ungdomsgäng – försökte ingripa vid misshandel

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 24 sep 2019 2019-09-24
E-post 736

MALMÖ När två kvinnor försökte avstyra en misshandel inom ett ungdomsgäng slutade det med att gänget gav sig på kvinnorna istället. En av kvinnorna blev nedslagen och sparkad, och ungdomarna ska ha skrikit ”vi har ingen skam i kroppen” efter misshandeln.

Två kvinnor har polisanmält att de blivit misshandlade av ett ungdomsgäng på en buss i Malmö, rapporterar Kvällsposten. Den ena kvinnan blev nedslagen till marken och sparkad när hon låg ned. Hon ska också blivit slagen med ett hårt föremål i huvudet. Den andra kvinnan blev sparkad i magen.

Överfallet föranleddes av att kvinnorna försökte ingripa när en ung kvinna blev misshandlad av en ung man i sitt sällskap, som bestod av två unga män och en annan yngre kvinna.

Läs även: Kvinna i 60-årsåldern nedslagen och rånad av ungdomsgäng

– Strax innan vi skulle ta en buss såg vi hur en kille slog en tjej som var i hans sällskap. De gick på samma buss som oss. Vi bestämde att att vi skulle hålla uppsikt på dem och ingripa om flickan blev slagen på nytt, säger kvinnan till Kvällsposten.

Omsorgen uppskattades dock inte av tjejerna i ungdomsgänget, som frågade vad kvinnorna tittade på. Sedan urartade situationen till misshandel. Efter misshandeln ska någon i ungdomsgänget ha skrikit ”Vi har ingen skam i kroppen”.

– Jag har blivit röntgad och sydd. Min kamrat misstänks ha fått en blödning av magen av den hårda sparken, säger den misshandlade kvinnan till Kvällsposten, och hon hoppas att polisen kommer utreda misshandeln.

Calle Persson på regionledningscentralen i Malmö säger till Kvällsposten att patrullen som kom till platsen har identiteterna på de två flickor och yngre män som ska ha misshandlat de två kvinnorna.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag