Kvinnor på rymmen bad afrikaner om hjälp – slutade med misstänkt våldtäkt

Foto: Flickr
  • Torsdag 18 okt 2018 2018-10-18
E-post 314

NORRLAND En 21-årig man och en 27-årig man är häktade för våldtäkt på två unga kvinnor. Våldtäkterna ska ha skett i helgen i en liten ort i mellersta Norrland. Männen är från Kamerun respektive Nigeria och båda saknar svenskt medborgarskap avslöjar Fria Tider.

De två unga kvinnorna är inskrivna på ett behandlingshem i mellersta Norrland. De kom i kontakt med de två afrikanerna via dejtingappen Badoo. Enligt uppgifter till Aftonbladet hade de unga kvinnorna planerat att sticka från behandlingshemmet i flera dagar.

Kvinnorna trodde enligt uppgift att de skulle få hjälp att ta sig bort. I stället misstänks de ha blivit våldtagna.

Kvinnorna rymde var för sig på söndagskvällen mellan 18 och 19. Den ena när hon var ute på egen hand och den andra när hon var ute med en från personalen, uppger Allehanda.

Behandlingshemmet larmade direkt men kvinnorna var borta. Vid 03-tiden natten mot måndag hörde de själva av sig via telefon och sa att de tagit sig bort från en lägenhet där de blivit våldtagna ”av flera män”, enligt Allehanda.

Afrikanerna är 21 respektive 27 år gamla och kommer från Kamerun och Nigeria. De saknar svenskt medborgarskap, enligt Fria Tider som tagit del av häktningsframställan.

De två männen är häktade på sannolika skäl misstänkta för våldtäkt.

Åklagaren har inte velat kommentera utredningen närmare. Åtal ska vara väckt senast 1 november.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag