L tar plats i Regeringskansliet

Nyamko Sabuni (L). Foto: Anders Henrikson (Wikimedia commons)
  • Fredag 16 aug 2019 2019-08-16
E-post 4

STOCKHOLM På torsdagen inrättade Liberalerna ett så kallat samordningskansli i Regeringskansliet. Tanken är att man därigenom ska se till att de krav man fick igenom i Januariöverenskommelsen också genomförs.

– Januariavtalet innehåller mycket liberal och borgerlig politik som är bra för Sverige. Med ett samordningskansli kommer vår liberala politik få större genomslag och vi kommer på ett bättre sätt kunna bevaka våra liberala intressen. Det blir helt enkelt bättre beslut och mer liberal politik, säger Johan Pehrson, gruppledare för L, i ett pressmeddelande.

Att liberaler skulle flytta in hos Socialdemokraterna och Miljöpartiet var något den nyblivna partiledaren Nyamko Sabuni pratade om i sitt Almedalstal. Det nyinrättade samordningkansliet består av fem liberaler och chef för gruppen blir Sophia Metelius från Danderyd.

– Vi kommer ju vara en udda fågel här. Det är väldigt speciellt eftersom det inte riktigt har gjorts tidigare. Visst, det har funnits andra tjänstemän än från partier som ingår i regeringen här tidigare, som från Vänsterpartiet. Men det här är en annorlunda konstellation, säger hon till Expressen.

Trots att även Centerpartiet ingår i Januariöverenskommelsen har partiet avstått från att ha något samordningskansli.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag