Lamotte avslöjar grova kvinnosynen – hör inspelningen

Foto: Wikiandchill (CC BY-SA 4.0)
  • Onsdag 15 jan 2020 2020-01-15
E-post 4107

STOCKHOLM Journalisten Joakim Lamotte rapporterar att flera kvinnor har hoppat av sina jobb i Kista Galleria på grund av ökande kvinnoförtryck. Bland annat har det blivit vanligare att manliga kunder vägrar betjänas av kvinnor.

På Facebook skriver Joakim Lamotte att flera kvinnor har hört av sig till honom om att de inte kan jobba kvar i Kista Galleria. Detta för att de blir sexuellt trakasserade av främmande män, ofta i samband med att de tar sig till och från gallerian.

Kvinnorna har också vittnat om att manliga kunder vägrar låta sig betjänas av dem i butikerna. I ett ljudklipp som Lamotte publicerar utspelas en sådan händelse där en man ”med helskägg och vit kaftan” vägrar prata med kvinnor då det strider mot hans kultur.

Personalen uppmanar mannen att gå till en annan butik om han inte vill betjänas av kvinnor, varpå mannen hotar med att gå till polisen.

Läs även: Trollhättans stad om kulturchefen som hånade Lamotte: ”Fortsatt fullt förtroende”

 

Kvinnan som utsattes i den aktuella händelsen säger till Lamotte att det inte borde få hända i Sverige.

– Men det är tyvärr inte första gången som detta händer mig. Mina kvinnliga kollegor har också blivit utsatta för samma förnedrande diskriminering och snart är detta mer eller mindre vardagsmat, säger hon.

Hör ljudinspelningen nedan.

Läs även: ”Ofarligt” enligt Aschberg – stannade hemma när Lamotte blev rånad

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag