Lamotte: Maffialedare bland rymlingarna från Migrationsverkets förvar: ”Det här är en livsfarlig människa”

Foto: Skärmdump Facebook
  • Onsdag 18 apr 2018 2018-04-18
E-post 487

Förra veckan rymde 14 utlänningar med utvisningsbeslut från Migrationsverkets förvar i Kållered. En av rymlingarna är ledare för ett brottssyndikat och bedöms som mycket farlig enligt uppgifter till journalisten Joakim Lamotte.

Läs mer: Efterlysta: Afghaner på rymmen – flydde från Migrationsverkets förvar i Kållered

– Polisen letar inte aktivt efter dem (…) de har inte begått brott, säger Hans Lippens, Polisregion Väst, när han intervjuas av Lamotte.

Men enligt Joakim Lamotte så är en av rymlingarna ledare för ett organiserat brottsnätverk i Ronneby, den så kallade ”Ronnebymaffian”.

– Han har levt kriminellt i Sverige under många år, han har levt illegalt i Sverige under tio år och man har inte lyckats utvisa honom, säger Joakim Lamotte.

Se hela videon med Joakim Lamotte här:

MAFFIALEDARE RYMDE FRÅN MIGRATIONSVERKETS FÖRVAR

YRKESKRIMINELL MAFFIALEDARE SKULLE UTVISAS MEN RYMDE FRÅN MIGRATIONSVERKETS FÖRVAR, FÖR FJÄRDE GÅNGEN.Förra veckan kunde jag avslöja att 14 personer som skulle utvisas rymde från Migrationsverkets förvar utanför Göteborg.Då sa polisen att detta inte var något man arbetade aktivt med eftersom det inte rörde sig om några kriminella personer som rymt.Nu kan jag dock berätta att det inte stämmer. En av dem som rymde är nämligen ledaren för den så kallade maffian i Ronneby, vilket jag precis fått bekräftat av gränspolisen i region syd. Den kriminella mannen har ett långt belastningsregister av bland annat misshandel, rån, stöld, övergrepp i rättssak, narkotikabrott. Enligt socialtjänstens utredningar försörjer han sig enbart på kriminalitet.Personen har tillsammans med sin bror under många år spridit skräck i Ronneby, vilket väckt stor debatt i Sverige. I mer än tio års tid har han levt illegalt i Sverige och flera gånger har man försökt utvisa honom, men varje gång har han klarat sig. Detta är fjärde gången han rymmer från ett förvar.Enligt mina källor inom polisen är mannen livsfarlig och frustrationen är stor över att han gång på gång tillåts rymma.Är det någon mer än jag som undrar hur detta är möjligt?____________________________________________Stöd till arbete med oberoende journalistik.Swish: 0707760990Har du något att tipsa om, tveka inte att höra av dig. Anonymitet utlovas.

Publicerat av Joakim Lamotte den 17 april 2018

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag