Lamotte trotsar kommunens beslut – återvänder till Kronogården: ”Jag backar inte”

Foto: Nyheter Idag / Skärmdump från Facebook
  • Tisdag 25 feb 2020 2020-02-25
E-post 4010

TROLLHÄTTAN På onsdagen skulle SVT sända ett debattprogram från området Kronogården i Trollhättan med journalisten Joakim Lamotte som gäst. Men programmet stoppas av kommunen då det kan ”väcka oro”. Nu uppger Lamotte att han kommer dit ändå.

På onsdagen var det planerat att SVT skulle sända debattprogrammet ”Sverige möts: Direkt” från kulturhuset Kronan i Kronogården. Inbjuden för att prata om integration och segregation var bland andra Joakim Lamotte, som blev misshandlad och rånad när han gjorde en livesändning från området i december.

Men efter ett beslut från kommunen i samråd med polisen flyttas SVT:s program till en annan del av Trollhättan. Anledningen är att man tror att programmet kan ”väcka oro” om det spelas in i Kronogården.

Läs mer: SVT om flyttade debatten: ”Vi fick beskedet väldigt sent”

Nu meddelar Joakim Lamotte att han tänker komma till Kronogården ändå. På onsdagen tänker han göra en livesändning från torget vid 19.30, och han uppmanar andra ”som vill ha ett demokratiskt samhälle utan våld och upplopp” att komma dit också.

”När journalister tystas och förbjuds att rapportera från vissa områden är det ett direkt hot mot demokratin, och så kan vi inte ha det i Sverige. Då är det dags att säga ifrån och stå upp för rätten till yttrandefrihet och pressfrihet”, skriver Lamotte på Facebook.

”Kommunen kanske kan stoppa SVT från att rapportera, men de kommer inte kunna stoppa mig.”

Stöd Nyheter Idag

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag