Lamottes insamling: 600 000 kronor till brottsoffret i Fittjarättegången

Journalisten Joakim Lamotte. Foto: Sebastian Lamotte
  • Fredag 22 Dec 2017 2017-12-22
E-post 5650

FITTJA Joakim Lamotte och hans följare har samlat in 600 000 kronor till brottsoffret i Fittjarättegången. ”Jag avrundar uppåt och för över 600 000 kr till kvinnans juridiska ombud Elisabeth Massi Fritz. Detta enligt önskemål från kvinnan. Elisabeth Massi Fritz kommer att förvalta pengarna åt kvinnan så att hon kan bygga upp ett nytt liv på bästa sätt”, skriver Lamotte på Facebook. 

Journalisten Joakim Lamotte startade en insamling till brottsoffret i den uppmärksammade Fittjarättegången. Lamotte har förmått människor att skänka nästan 600 000 kronor, närmare bestämt 596 000 kronor, till brottsoffret i Fittjarättegången.

Att männen som påstås ha begått den fruktansvärda gruppvåldtäkten i Fittja frias är något som rört upp starka reaktioner runtom i landet.

Tingsrätten ansåg inte att det fanns tillräckliga grunder för att döma männen för den fruktansvärda gruppvåldtäkt som kvinnan säger sig ha blivit utsatt för.

Kvinnans målsägandebiträde, Elisabeth Massi Fritz, säger att hon kommer överklaga den friande domen till hovrätten.

– I målet finns stödbevisning som räcker för en fällande dom mot de fem tilltalade, som alla far med osanning och lämnar motstridiga uppgifter, säger Massi Fritz till Aftonbladet. 

Nyheter Idag har tidigare rapporterat om att män i Fittja kom och häcklade och hånade de som i Fittja demonstrerade emot gruppvåldtäkten.

I ett filmklipp från demonstrationen ses bland annat en man som säger att han var där och såg våldtäkten att demonstranterna ska ”gå hem och gråta” och att ”kvinnan är en knarkare”.

LÄS ÄVENSe filmen när Fittja-männen hånar demonstranterna: ”Jag såg, ja” ”Gå hem och gråt” ”Kvinnan är en knarkare”

Istället för att häckla och håna en kvinna som säger sig ha blivit utsatt för en brutal våldtäkt, har Lamotte och hans följare i sociala medier valt att hjälpa kvinnan. Enligt Lamotte ska pengarna användas för att kvinnan ska kunna bygga upp ett nytt liv på bästa sätt.

”Sammanlagt har 596 000 kronor kommit in. Jag avrundar uppåt och för över 600 000 kr till kvinnans juridiska ombud Elisabeth Massi Fritz. Detta enligt önskemål från kvinnan. Elisabeth Massi Fritz kommer att förvalta pengarna åt kvinnan så att hon kan bygga upp ett nytt liv på bästa sätt”, skriver Lamotte på Facebook. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag