Lånen.se hjälper dig hitta billiga lån

  • Fredag 22 mar 2024 2024-03-22
E-post

På Lånen.se finns allt du behöver när du ska låna pengar. Informativa guider och bloggartiklar lär dig
om olika finansieringsmöjligheter, och ger tips och råd om hur du lånar så billigt och säkert som
möjligt. Du kan också få information om och jämföra 135 olika långivare och 29 låneförmedlare. Här
berättar vi mer om hur du bär dig åt för att med Lånens hjälp hitta de bästa möjligheterna. Läs mer
om billiga lån på Lånen.se.

Det här ska du tänka på inför ansökan

Innan du ansöker om ett lån behöver du tänka igenom följande:

• Lånets syfte: Behöver du verkligen låna pengar? Att ta ett lån kostar, och ju sämre ekonomi du har, desto högre ränta kommer du få. Tänk därför noga igenom lånets syfte. Är det något du inte klarar dig utan, och som du inte kan spara ihop till? Du bör aldrig låna till onödig konsumtion.

• Lånebelopp: Hur mycket behöver du låna? Det är dumt att skuldsätta sig mer än nödvändigt och ju högre lånebelopp, desto mer ränta måste du betala. Låna därför inte mer än du behöver.

• Månadsbetalning: Vad kan du max betala på lånet varje månad? Räkna ihop dina inkomster och utgifter för en normal månad och ta lite extra höjd för oväntade kostnader. Det belopp som är kvar är det som ska räcka till både ränta och amortering av det nya lånet.

• Löptid: Löptiden måste bestämmas utifrån lånesumma och månadsbetalning. En för kort löptid, där månadsbetalningen inklusive ränta är större än då uppskattar att du klarar ökar risken för att du får problem med din ekonomi. En lång löptid med lägre månadsbetalning kan vara frestande men tänk på att ju längre löptiden är, ju högre blir totalkostnaden för lånet.

• Tips för att öka dina möjligheter till låg ränta Öka din kreditvärdighet De flesta seriösa aktörer på lånemarknaden sätter en individuell ränta baserat på din kreditvärdighet. Kreditvärdigheten beror på saker som inkomst, andra lån och tidigare betalningshistorik och kan vara svår att påverka på kort sikt. Här är dock några saker du kan göra:

• Lös smålån. Många små lån sänker kreditvärdigheten och har du möjlighet att leva snålt för att lösa några utestående krediter kan det få stor effekt.

• Säg upp kreditkort du inte använder. Ett kreditkort räknas som ett lån i din kreditupplysning, även om du inte använder krediten.

• Vänta ut kreditupplysningar och betalningsanmärkningar. En kreditupplysning syns i ett år och en betalningsanmärkning i tre. Vet du inte vilket datum då fått en betalningsanmärkning kan du ringa Kronofogden och fråga.

• Sök tillsammans med en medlåntagare Ett annat tips för att sänka räntan är att ansöka tillsammans med en medsökande. Ni blir då gemensamt betalningsansvariga för lånet och i ansökan bedöms er sammanlagda kreditvärdighet. Förutsatt att din medsökande har en bättre ekonomi än vad du har leder detta till högre kreditvärdighet och lägre ränta. Tänk bara på att välja en medsökande du litar på till 100 procent.

• Jämför många aktörer Lånevillkoren för en och samma person kan också skilja sig drastiskt mellan olika aktörer. Det absolut bästa tipset för lägre ränta är därför att jämföra så många olika långivare som möjligt. Bäst görs detta genom en så kallad låneförmedlare. Du behöver då bara fylla i en enda låneansökan, och ta en enda kreditupplysning för att få erbjudanden från många olika aktörer. Detta sparar massvis med tid och är också bra för din kreditvärdighet eftersom många kreditupplysningar inom en kort tidsperiod ser dåligt ut. På Lånen.se hittar du information och recensioner om alla låneförmedlare på marknaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag