Lars Ohly anklagas för antisemitism: ”SDs pengar kommer från Israel-lobbyn”

Lars Ohly möter kritik för en tweet han spred vidare. Bilden är ett montage. Foto: Gabriel Liljevall / Wikimedia Commons
  • Måndag 7 sep 2015 2015-09-07
E-post 1357

STOCKHOLM Nu anklagas Vänsterpartiets förre detta partiledare Lars Ohly för att sprida antisemitism. Det är slöseriombudsmannen Rebecca Uvell som uppmärksammar att Ohly spridit en twet med budskapet att ”mycket av SDs pengar kommer från Israel lobbyn, där Ekeroth har mycket bra kontakter och är mellanhanden mellan dem och SD”.

Det stormar runt Vänsterpartiets förre detta partiledare Lars Ohly. Det började med att mycket kritik riktats mot Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth i sociala medier, inte minst på Twitter. I samband med detta ska någon ha skrivit en tweet med antisemitiska förtecken till Lars Ohly, som den senare sedan retweetade och på så vis spred vidare.

”Mycket av SDs pengar kommer från Israel lobbyn, där Ekeroth har mycket bra kontakter och är mellanhanden mellan dem och SD”, stod att läsa i tweeten som Lars Ohly spred vidare.

Den borgerlige debattören Rebecca Uvell publicerar en skärmdump som visar att Lars Ohly spridit tweeten med ett budskap som går i en antisemitisk riktning. När Nyheter Idag granskar Ohlys twitterflöde ser det ut som att den uppmärksammade retweeten är raderad.

Flera människor reagerar kraftigt på att Lars Ohly retweetat budskapet om att Sverigedemokraternas pengar kommer från en Israel-lobby. En av reaktionerna lyder att det är ”sanslöst” och ”direkt osmakligt”.

Samtidigt möter även Kent Ekeroth stor kritik i sociala medier för sina tidigare uttalanden om flyktingar och migration. Detta i samband med att den pågående flyktingkatastrofen uppmärksammas i medier.

Vill du stödja Nyheter Idag? Vi är inte backade finansiellt av någon ”Israel-lobby”, så du får gärna skänka en slant med Swish på nummer 0700 906190.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag