Lasse Kronér friad – läs hans egna ord efter beskedet

Foto: Wikimedia Commons/Facebook
  • Onsdag 9 maj 2018 2018-05-09
E-post 1097

STOCKHOLM Lasse Kronér bryter tystnaden efter att det blivit känt att den nerlagda förundersökningen om sexuella trakasserier inte återupptas. ”Nu är jag friad, helt oskyldig enligt två oberoende åklagare”, skriver SVT-profilen på Facebook. Däremot har en ny förundersökning om kränkande fotografering inletts. ”Men snälla. Nog nu. Nog!” skriver han i samma inlägg. 

Lasse Kronér talar ut på Facebook efter åklagarens beslut om att inte återuppta förundersökningen om sexuella trakasserier. I ett känslosamt inlägg skriver han:

”Så då kom äntligen den där dagen när jag återigen skulle få sträcka på mig och känna mig stolt över den jag är igen. Jag har väldigt medvetet haft total avhållsamhet från Osociala medier dom senaste sex månaderna, ni är många som följt mig genom åren och ni undrar säkert varför jag inget sagt eller gjort, Jag förstår det.”

Han fortsätter:

”Jag ansåg och anser att svenskt rättsväsende skulle reda upp detta först innan jag satte mig att skrika ut det ena och det andra. Nu är jag friad, helt oskyldig enligt två oberoende åklagare. Är det nån av er som ser det på löpsedlarna idag?”

Nya anklagelser

Lasse Kronér svarar i sitt inlägg även på de nya anklagelser om kränkande fotografering som riktas mot honom. Även i detta fall rör det sig om en anmälan från den kvinnliga praktikanten som jobbade på SVT:s redaktion i Göteborg. ”Så denna gången skall jag då ha tagit bilder på henne i smyg. Men snälla. Nog nu. Nog!”

– Det finns inget mer att tillägga än så. Det är bara patetiskt, säger han till SVT Nyheter, om den nya förundersökningen.

Läs hela inlägget här:

Nyheter Idag söker Lasse Kronér för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag