Låste in misstänkt terrorist i taxi – hyllas efter explosion

Bild: Faksimil Youtube
  • Måndag 15 nov 2021 2021-11-15
E-post 2345

LIVERPOOL Taxiföraren David Perry hyllas som en hjälte i Storbritannien efter att han låste in en misstänkt terrorist i sin taxi utanför ett kvinnosjukhus i Liverpool på söndagen. Bomben exploderade i den låsta taxibilen, och den misstänkte terroristen avled.

Polisen i Storbritannien utreder söndagens explosion i en taxi utanför ett kvinnosjukhus som en terrorattack, rapporterar Daily Mirror. Passageraren i taxin avled i explosionen, efter att ha blivit inlåst i bilen av taxins förare.

Läs även: Hemlös man hjälte – försökte stoppa terrorist med kundvagn

På en övervakningsfilm ser man hur taxin kommer körande mot sjukhusets ingång och exploderar. Alla fönster i bilen krossas och rök bolmar ut innan föraren David Perry öppnar bildörren och tar sig ut. Sedan fattar bilen eld.

Explosionen inträffade klockan 10:57, bara minuter innan en tyst minut skulle inledas klockan 11:00 på en militär högtidsstund för de brittiska soldater som stupat i strid i närheten.

– Det är oklart vad motivet till den här händelsen är. Vår utredning tyder på att en improviserad explosiv anordning har tillverkats och vårt antagande såhär långt är att det byggdes av taxins passagerare, säger Russ Jackson på anti-terrorenheten i Nordväst på en presskonferens.

Taxiföraren David Perry låste dörrarna för den misstänkte terroristen, och hyllas för sin insats av Storbritanniens premiärminister Boris Johnsson som säger att han handlat ”med en otrolig närvaro av tanke och mod”.

– Taxiföraren har, med en hjältemodig insats, lyckats avleda vad som hade kunnat blir en fruktansvärd katastrof vid sjukhuset, säger Liverpools borgmästare Joanne Anderson.

Fyra män har gripits misstänkta för terrorbrott.

Läs även: Ännu ett terrordåd i London – Hemmagjord bomb i tunnelbanan

Läs även: London Bridge-terroristen hade fotboja – frigiven i förtid för terrorbrott

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag