Lena Mellin: ”Man hör inte vad Åkesson säger”

Aftonbladets Lena Mellin var på plats under SD-mötet. Foto: Sven Pernils
  • Lördag 24 maj 2014 2014-05-24
E-post 0

STOCKHOLM Nyheter Idag hade tänkt att rapportera om vad Sverigedemokraterna valde att prata om under torgmötet, men det gick inte på grund av mötesstörare. – Man hör inte vad Åkesson säger, förklarade Lena Mellin från Aftonbladet till Nyheter Idag.

Det var en mycket hög ljudvolym som mötte Sverigedemokraterna när de skulle hålla torgmöte på Norrmalmstorg i Stockholm. Trots polisens uppmaningar valde en grupp motdemonstranter att störa ut mötet. Mellin anser att det är imponerande att man kan samlas runt en fråga, eller i det här fallet, emot en fråga och visa vad man tycker. Men att störa ut möten är hon kritisk till.

Mellin: ”Man hör inte vad Åkesson säger”

– Det ligger något i det Sverigedemokraterna vill säga med en banderoll med ett hjärta och texten ”yttrandefrihet”. Sverigedemokraterna är ett parti som sitter i riksdagen och har frihet att uttrycka sina åsikter. Men här hör man inte vad Åkesson säger. Han avbröt dessutom talet en kort stund eftersom det gick ju inte höra någonting, berättar Lena Mellin från tidningen Aftonbladet.

Det fanns också fler kända ansikten på plats. En av dem var vänsterpartiets Dror Feiler som omhändertogs av polis. När vi frågade Mellin vad hon tänker om att Feiler deltar i mötesstörningar tar hon det med ro.

– Jag tror inte han har en chans att komma in [i Europaparlamentet] iallafall, förklarar Mellin för Nyheter Idag.

Läs också: Se polisen släpa bort motdemonstranterna.

Vill visa sitt stöd för Åkesson

Det var inte bara motdemonstranter som fanns på platsen. Jacob Krasowski är engagerad i Sverigedemokratisk Ungdom och han hade tagit sig till Norrmalmstorg för att visa sitt stöd. I handen hade han en skylt med texten ”Heja Jimmie”.

– Jag vill visa mitt stöd för Jimmie, berättar Krasowski för Nyheter Idag.

Det har blivit en vanligt inslag i valrörelsen där människor håller upp skyltar med texten ”Heja Jimmie”. Det började i Karlstad när Nyheter Idag kunde publicera en bild på en man som trotsade motdemonstranterna. Det var en markering mot de som vill störa ut SD-möten. När vi pratar med Jacob Krasowski förklarar han att stämningen stundtals är hetsk mot SD-sympatisörer.

– De är inte särskilt trevliga. Man får gap och skrik mot sig. Det är typiska slagord som rasist och nazist, berättar Krasowski.

Nedan kan du se hela vårt reportage från Åkessons möte på Norrmalmstorg idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag