Linus Bylund (SD) auktionerar ut lunch: ”Om Schyffert vinner blir det en pizzeria”

Linus Bylund. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 17 Dec 2015 2015-12-17
E-post 894

STOCKHOLM Nu kan du buda på Tradera om en lunch med Sverigedemokraternas riksdagsledamot Linus Bylund. ”Är du trött på ditt arbete? Känner du någon som du tycker förtjänar att få sparken?”, lyder beskrivningen av budgivningen på Tradera.

En ny budgivning på Tradera sticker ut ur mängden. Sverigedemokraternas riksdagsledamot Linus Bylund har lagt upp en annons med budgivning på en lunch med honom. Beskrivningen av lunchen anspelar på att Markus Uvell fick lämna arbetet som Sverigechef på KREAB på grund av en grismiddag med Bylund, något som Nyheter Idag tidigare rapporterat om.

”Är du trött på ditt arbete? Känner du någon som du tycker förtjänar att få sparken? Eller är det till och med till äventyrs så att du tycker att Linus Bylund verkar vara ett kul lunchsällskap? Delta i budgivningen och kamma hem en bjudlunch med det uppenbart riskabla umgänget i fråga”, lyder beskrivningen på Tradera.

Nyheter Idag har ringt till Linus Bylund för att undersöka hur han tänkt med den här lunchen. Han var påstridig i telefonen om vilka frågor vi skulle ställa till honom.

– Du måste fråga mig om vem jag vill som ska bjuda högst, säger han.

Jaha, vem vill du ska bjuda högst?

– Ja, om jag inte ska fantisera allt för mycket så hoppas jag på Timbuktu.

Du är inte orolig att folk kan bli av med jobbet om de lunchar med dig?

– Jag tror att det kan vara det som är syftet för vissa. Presentationen av auktionen är att man kan ge bort den här lunchen till någon man vill ska bli av med jobbet, eller om man själv är trött på jobbet. Det är ju inte godtagbart skäl att säga upp någon av den anledningen så man kan ju få en slant i avgångsvederlag om man har tur.

– Budgivningen är redan uppe i hisnande 627 kronor efter bara en timme. Det får man ju en bättre lunch för alldeles utan att träffa mig.

Och Bylund har redan planer på hur lunchen ska gå till, beroende på vem som vinner budgivningen, får vi veta när vi talar med honom.

– Om Schyffert kammar hem det här föreslår jag att vi ska ta lunchen på en pizzeria. Då ska jag äta en Quattro stagioni tror jag. Och är det så att Virtanen tar hem det här kommer jag bjuda honom på riktigt billigt rödvin. Då ska jag prata med lunchrestaurangen och be dem ta in något riktigt taffligt dåligt boxvin.

Efter det här med Kreab och grismiddagen, har du fått några reaktioner efter det här?

– Jag går numera under epitetet ”grishuvud”. Och det är inget skämt.

Vilka kallar dig för grishuvud?

– En person som är väldigt central i den här historien har gjort det idag, jag vill inte gå närmare in på vem. Du ska fråga varför jag vill luncha med Timbuktu.

Jaha, varför vill du luncha med Timbuktu?

– Jo, han har blockat mig på Twitter och jag vet inte riktigt varför. Då tänker jag såhär att då hinner jag fråga honom varför, att ”hörrudu Timbuktu, varför har du blockat mig på Twitter? Jag har ju aldrig varit otrevlig mot dig på något vis”.

Själv berättar Bylund att han har blockat över 2000 personer på Twitter. Vill du buda på en lunch med Linus Bylund går det bra att göra det på Tradera.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag