Litet barn på lekplats polisanmäldes – knuffade annat barn från rutschkana

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 30 maj 2019 2019-05-30
E-post 194

MALMÖ Ett barn knuffade ett annat barn från en rutschkana på en lekplats i Malmö. Då anmäldes barnet till polisen för vållande till kroppsskada.

När två barn i förskoleåldern hamnade i bråk på en lekplats i Malmö på lördagen slutade det hela i en polisanmälan för vållande av kroppsskada, rapporterar Lokaltidningen Malmö.

– Det ena barnet ska ha puttat det andra när hen befann sig på rutschkanan, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisen i region Syd, till Lokaltidningen.

Läs även: Äldre man sade hej till kvinna – polisanmäldes för ofredande

Barnet föll från låg höjd men det finns ingen anteckning om att ambulans ska ha tillkallats.

– Enligt anmälan ska det barnet ha fått ont i sitt ben, men det står inget om att det skulle röra sig om några allvarliga skador, säger Åsa Emanuelsson.

Det är oklart varför föräldern valde att anmäla händelsen till polis, och Emanuelsson säger att hon ”inte hört talas om något liknande tidigare”.

Utredningen av ärendet kommer ta resurser i anspråk, men det finns inga utsikter att barnet kommer fällas för brott, då det är cirka tio år yngre än den svenska straffmyndighetsåldern som är på femton år.

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag