Livet efter politiken: Rossana Dinamarca (V) till skolbänken för att bli jurist

Foto: Wikipedia.
  • Onsdag 25 jul 2018 2018-07-25
E-post 399

SVERIGE Rossana Dinamarca, tidigare riksdagsledamot för Vänsterpartiet, uppger nu att hon kommer att påbörja en juristutbildning. Dinamarca lämnade tidigare politiken då hon ansåg att det var ”för vitt”.

Den tidigare vänsterpartistiska riksdagsledamoten Rossana Dinamarca kommer till hösten börja studera för att bli jurist, det uppger hon i Legally Yours.

Rossana Dinamarca har i 16 år representerat Vänsterpartiet i riksdagen och bland annat varit representant i kulturutskottet samt varit jämställdhetspolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

I februari 2018 meddelade Dinamarca att hon lämnar politiken och Vänsterpartiet eftersom hon anser att det är för mycket människor med vit hudfärg som syns inom politiken, något som inte är förenligt med att ”representera” kvinnor ”och andra”.

LÄS ÄVEN: Rossana Dinamarca (V) lämnar politiken: ”Det är mycket vitt”

Nu ska Dinamarca bli student och påbörja sin utbildning för att bli jurist.

– Jag har själv varit målsägande i två rättegångar som handlat om hot och hat, en fråga jag också arbetat politiskt med, berättar Dinamarca till Legally Yours.

Dinamarca tror att hennes erfarenhet med att lagstifta i 16 år kan komma att hjälpa henne under juristutbildningen. Hon tror även att det kommer att bli lite fyrkantigare inom juridiken vilket kan bli en utmaning för henne då hon uppger att hon gillar att tänja och gå utanför ramarna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag