Ljushårig och utan brytning – polisen ger ut signalement efter våldtäktsförsök

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 11 jan 2019 2019-01-11
E-post 1517

GÖTEBORG På torsdagskvällen blev en kvinna överfallen och utsatt för ett möjligt våldtäktsförsök i stadsdelen Haga i Göteborg. Gärningsmannen har ljust hår och talar svenska utan brytning, enligt polisens signalement.

Det var vid 20-tiden som kvinnan var på väg hem från jobbet när hon blev överfallen av en för henne okänd man. Han drog ner kvinnan på marken och försökte slita av hennes kläder.

Kvinnan började direkt skrika och mannen sade åt henne att vara tyst. När hon inte slutade väsnas släppte han henne och sprang därifrån. Kvinnan blev chockad men inte fysiskt skadad.

Polisen har nu upprättat en anmälan om försök till våldtäkt. Gärningsmannen beskrivs på polisens sajt som 170–190 cm lång med mörk jacka, ljust hår, och svensktalande utan brytning.

I vanliga fall när brott har skett lämnar polisen inte ut signalement på gärningsmannen – ofta med motiveringen att det kan påverka vittnens iakttagelser. Men i detta fall gjorde man alltså ett undantag.

Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen, kan inte svara på varför hans kollega lade ut signalementet den här gången.

– Jag kan tänka mig att det är rätt många som faller in under den beskrivningen. Och jag kan tycka att lägger man ut ett signalement så ska man kunna urskilja en eventuell gärningsman om man träffar på honom, säger Thomas Fuxborg.

Den presstalesperson som var i tjänst på torsdagskvällen lade även ut signalementet på en rånare som ska ha knuffat ner en äldre kvinna och ryckt åt sig hennes väska. Denne gärningsman beskrivs som mörk, cirka 30 år gammal och mörkt klädd.

Läs även: Två elever knivhuggna på Engelska skolan: ”Det är mycket ”walla-walla”-ungar som stökar”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag