Lokal moderat sätter press på Kristersson: ”Vi tar gärna intryck utifrån men inte ordrar”

Christian Sonesson (M). Foto: Staffanstorps kommun
  • Söndag 5 aug 2018 2018-08-05
E-post 1552

I fredags flaggviftade Ulf Kristersson ikapp med sju andra partiledare under Stockholm Prides partiledaredebatt i att fördöma SD som homofobt och omöjligt att samarbeta med. Nu kan det bli ytterligare huvudvärk för Kristersson – Moderaterna i Staffanstorp deklarerar att de inte kommer att ta några ordrar uppifrån och går till val på totalt flyktingstopp.

Det är Staffanstorp kommunalråd Christian Sonesson som i ett flitigt delat Facebookinlägg deklarerar att valrörelsen lokalt officiellt är igång. Med paroller som ”Vi kräver flyktingstopp!” och ”Vi tar tryggheten på allvar – ordningsvakter och kameror!” går man till val.

 

Läs Nyheter Idags intervju med Christian Sonesson: ”Finns en ganska stor tyst andel inom partiet som tycker som jag”: Christian Sonesson (M) om samarbete med SD

Christian Sonesson har tidigare deklarerat att man inte stänger några dörrar när det gäller samarbete med Sverigedemokraterna.

”Varför skulle Moderaterna i Staffanstorp inte samarbeta med politiska företrädare som ligger oss nära i mångt och mycket?”, skrev han i ett tidigare inlägg.

– Det viktigaste är att man inte släpper fram en socialistisk minoritet att styra vårt land, har han sagt i en tidigare intervju med Nyheter Idag där han även pekat på de utmaningar som finns att samarbeta med andra borgerliga partier.

– Vi har också sett borgerliga partier söka sig allt mer vänsterut. Titta på Centerns ställningstagande i den här så kallade gymnasielagstiftningen – närmast amnestiliknande förslag för 9 000 afghaner – det står helt på kant med vad Moderaterna tycker. Deras syn på anhöriginvandring är också helt motsatt till Moderaternas. Så det kommer bli svårt.

Läs mer: ”Någon ska alltid vara först” Moderat öppnar för att styra med Sverigedemokraterna

För hans partiledare Ulf Kristersson fortsätter SD att vara ett rött skynke. Under partiledardebatten på Stockholm Pride försäkrade han återigen att något samarbete med SD inte kommer att ske. Det var när moderatorn ställde partiledarna inför påståendet ”SD är ett homofobiskt parti som mitt parti inte vill samarbeta med” som samtliga partiledare, även Ulf Kristersson, viftade jakande med flaggan.

– Jag avser inte att samarbeta med Sverigedemokraterna. Jag har respekt för den slutsats ni dragit givet vad de brukar säga, sade Ulf Kristersson (M).

Att döma av Christian Sonessons inlägg bryr man sig inte så mycket i Staffanstorp om vad Ulf Kristersson säger.

”Vi är tydliga, vi söker kommuninvånarnas mandat och förtroende, ingen annans. Vi tar gärna intryck utifrån men inte ordrar”, skriver Christian Sonesson i sitt inlägg.

Nyheter Idag har sökt Ulf Kristersson för en kommentar om partiledardebatten. Hans pressekreterare har meddelat att Nyheter Idag får återkomma för en kommentar efter helgen.

Läs hela Christian Sonessons inlägg här nedanför.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag