Lokal S-topp om skogsbränderna: ”Väldigt onödigt med grillningsförbud”

Foto: Faksimil Twitter
  • Tisdag 24 jul 2018 2018-07-24
E-post 1831

KUNGÄLV Medan Sverige drabbas av svåra skogsbränder råder det eldningsförbud på flera håll i landet. Detta är något som den lokala S-toppen Fredrik Schandorff tycker är onödigt eftersom han tweetar att inga skogsbränder startas av grillar.

Sverige drabbas just nu av omfattande skogsbränder och hjälp har kallats in från flera länder, bland annat Polen, för att Sverige ska kunna hantera den svåra situationen. På flera håll i landet rådet det eldnings- och grillningsförbud för att undvika att fler skogsbränder startas.

En av kommunerna där det råder grillningsförbud är Kungälv. Fredrik Schandorff, Ordförande för Kungälvs Socialdemokrater för Tro och Solidaritet och kassör för Socialdemokraterna i Kungälv, anser att det är orimligt med ett grillningsförbud. I flera inlägg på Twitter skriver Schandorff att inga skogsbränder startas av grillningar.

Kort efter att olika personer upprördes valde Schandorff att radera sina tweets och hela sitt twitterkonto.

Nyheter Idag har försökt nå Fredrik Schandorff för att få en kommentar om hans uttalande. Schandorff blockerar däremot alla inkommande samtal.

LÄS MER OM SKOGSBRÄNDERNA

M-profilen: ”Regeringen var alltså emot den gemensamma räddningsstyrkan”

”Våra hjärtan är med det svenska folket, inte med den svenska eliten”

Här tas polska brandmännen emot som hjältar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag